"Škole pitaju za maske, ekskurzije, maturske večeri... Očekuje se da Krizni štab popusti mere"

 
  • 0

Zaraženo je 0,2 odsto učenika i 0,4 odsto nastavnika

Prema poslednjim podacima virusom korona zaraženo je 0,2 odsto učenika i 0,4 odsto nastavnika, kažu u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u kojem očekuju da će Krizni štab doneti odluku o popuštanju mera budući da se broj zaraženih konstantno smanjuje.

Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić kaže da škole nisu mesto prenošenja virusa, ali da nema mesta opuštanju i apeluje na učenike i zaposlene da nastave da primenjuju sve epidemiološke mere koje su još uvek na snazi.

Navodi da je u svim školama nastava neposredna, kao i da je mnogo aktivnosti u narednom periodu.

- Aktivni smo, trudimo se da se ono što je bilo propušteno nadoknadi u narednom periodu, kroz dopunsku nastavu. Počela su takmičenja, učenici idu na dodatnu nastavu, dosta je sadržaja u školama za naredni period - kaže Pašić za Tanjug.

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Miloš Blagojević kaže da se očekuje da Krizni štab donese odluku o određenom popuštanju mera.

Kako kaže, nakon toga Tim za škole razmotriće nove odluke i doneti određene preporuke o njihovom sprovođenu u školama.

- Škole pitaju za maske, ekskurzije, maturske večeri. Sve ćemo sagledati i na osnovu inputa koje dobijemo od Kriznog štaba doneti preporuke kako da škole postupaju - kaže Blagojević.

(Telegraf.rs)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA