David je napisao sastav o idolu i raznežio Šabac: Čika Badžes ima puno tetovaža i spasava pse, jako je dobar

 
 
 ≫ 
  • 5

"Kada bi se moj Hugo izgubio, ja bih zvao čika Badžesa. Tom čiki treba dati nagradu", napisao je mali David iskreno dečje, iz srca

Verovatno nema većeg, a sigurno ni iskrenijeg komplimenta od onog koji vam udele deca. Sve što kažu i napišu, iskreno je i iz srca. Tako je sastav malog Davida Tadića (9) raznežio ceo Šabac, a reklo bi se i Srbiju.

Na temu "Kome bih ja dao nagradu za humanost", David, učenik trećeg razreda OŠ "Laza K. Lazarević", nije imao dilemu. Dao bi je čika Badžesu, osobi koja brine o napuštenim životinjama.

- U mom gradu ima jedan čika koji se zove Badžes. On je jako veliki, i ima puno tetovaža. Vozi veliki motor, a to je baš dobro. On je jako dobar zato što sve kuce koje nemaju dom, vodi kod sebe i nalazi im vlasnike. On svakoj kuci hoće i može da pomogne. Kada bi se moj Hugo izgubio, ja bih zvao čika Badžesa. Tom čiki treba dati nagradu - glasi Davidov kratak, a veoma emotivan sastav.

U tih nekoliko rečenica stalo je toliko toga - dečakova iskrenost, empatija, ljubav prema slabijima, divljenje prema čoveku koji je brižan i pažljiv.

Učiteljica je za sastav dala jedno veliko BRAVO, a Davidova majka je, čim je čula šta je njen sin napisao, našla Badžesa i zamolila ga da ih poseti. Tačnije, reč je o Aleksandru Stanojloviću Badžesu, Šapčaninu koji je život posvetio brizi o napuštenim životinjama i koji trenutno u okviru svog udruženja "Meda" brine o više od 200 pasa.

I da - Davidov sastav jeste najveći kompliment koji je ikada primio.

- Njegova majka me je pozvala, ispričala mi za sastav i da dečak želi da me upozna. Prošlog meseca sam ga posetio, bio je oduševljen. Upoznao sam mu i majku i sestru, divna porodica. Za mene je to isto bila čast, nisam mogao da zamislim da će jedno dete u meni videti takvog idola. Mnogo mi je drago - rekao nam je popularni Badžes.

Majka Mira tek se oduševila. Najponosnija je, priča nam, što je njeno dete u "ovom ludom vremenu kada su merila vrednosti poremećena, izabralo Acu za uzor".

- Aca je poznat po tome da će da pomogne svakome kome se desi nešto s ljubimcem. Požrtvovan je. David ga prati preko interneta i oduševljen je time što Aca vozi dva motora, ima puno tetovaža i što tako brine o psima - priča nam Mira.

Inače, ona je samohrana majka i najdraže joj, dodaje, kad vidi da decu izvodi na pravi put.

- Zaista je teško kad sam gajiš decu i moraš i na poslu da budeš posvećen da otpratiš na koga će deca da se ugledaju. Ali njihova ljubav prema motorima i životinjama ih je nekako usmerila u tom pravcu i jako mi je drago zbog toga - poručuje ona na kraju.

Video: Na pse sakrivene u ruševinama iz borbenih vozila bacaju konopce- a cilj je plemenit

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sarajka

    1. mart 2022 | 21:43

    Duso mala vidi se da si i ti dobre duse sretno u zivotu da te prate velike i male radosti u zivotu i da ti u zivotu tako pomazes ljudima.🥰

  • Nora

    2. mart 2022 | 07:44

    To su prave vrednosti - ljubav prema životinjama Divni ljudi

  • iskreno

    2. mart 2022 | 02:08

    Ljubav za decaka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA