Pojavili se vukovi u kragujevačkom selu: Dolaze i do samih kuća, kolju ovce, meštani uznemireni

 
 ≫ 
  • 5

Sudeći po šapama, radi se o prilično krupnom primerku svoje vrste, pričaju meštani sela

Meštane sela Trešnjevak ovih dana uznemirila je pojava vukova. Tragovi ove krupne životinje uočeni su na potezu oko samog sela. Tragovi ove krupne životinje uočeni su oko sela Trešnjevak a klanja stoke je već postalo ozbiljan problem.

- Svi smo začuđeni, jer se još od osamdesetih godina prošlog veka ovde nisu pojavljivali vukovi, a pored toga neuobičajeno je da ih ima u ovo doba godine. Sudeći po šapama, radi se o prilično krupnom primerku svoje vrste. Uočeno je na kamerama preko 5 vukova a meštaninu su zaklali ovcu u toku dana - pričaju u selu Trešnjevak, prenosi ikragujevac.com.

Godišnje se u našoj zemlji legalno odstreli oko 200 primeraka vukova. Njihova brojnost u Srbiji se procenjuje na oko 1.000 primeraka.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by iKragujevac -Istina na 1.mestu (@ikragujevac)

Vuk, canis lupus, živi svuda, osim u nizijskim, gusto naseljenim predelima – u Srbiji ga nema u većem delu Vojvodine i u Šumadiji. Staništa su mu pretežno starije mešovite i listopadne šume u pobrđu i na planinama, ali se lako adaptira na sve tipove suvozemnih staništa.

Stanje populacije je povoljno, sa stabilnim ili blago uzlaznim trendom. Procenjeno je da nije ugrožen i pored stalnog izlova.

Video: Vuk u mećavi jede dok oko njega skakuću gavranovi: Kao u legendama

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    13. februar 2022 | 16:52

    Znaci da su se namnozili.Broj mora da im se drzi pod kontrolom jer u suprotnom se ovo desava.U ovom slucaju je vuk uljez.Napustio je njegovu teritoriju.

  • Veteran

    14. februar 2022 | 07:32

    Neka ljudi koji su razoruzali gradjane sada rešavaju problem sa Vukovima, divljim svinjama koje šetaju kao domaće, ulaze po dvorištima Ljudima, nabi te jos porez veći na oružje, razne taxe, nameti, uništite sve što je postojalo ,tradiciju, samo slušajte zapad, daleko ćemo dogurati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA