Suspendovani profesor komentarom "Srpčići moji" nije povredio zakon? Uskoro bi mogao da se vrati na posao

 
 ≫ 
  • 27

Nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan je zbog sporne objave na društvenoj mreži Instagram

Nastavak hemije Miloš Stojnić, iz novosadske Osnovne škole "Branko Radičević", suspendovan je zbog fotografije na kojoj zajedno s učenicima pokazuje tri prsta i komentara "Srpčići moji", mogao bi uskoro da se vrati na posao.

Direktorka ove škole istakla da je disciplinski postupak pri kraju i da se očekuje povratak nastavnika na redovnu nastavu, pišu NSuživo.

- U disciplinskom postupku radi utvrđivanja odgovornosti zaposlenog Miloša Stojnića, u dosadašnjem toku postupka do trenutka davanja ove izjave nisu utvrđeni elementi za postojanje odgovornosti nastavnika. Ukoliko se do kraja postupka ne utvrdi suprotno, suspenzija će biti ukinuta i zaposleni će biti vraćen na posao - istakla je Suzana Marić direktorka OŠ "Branko radičević" Novi Sad.

Podsećamo, nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ "Branko Radičević" suspendovan je zbog sporne objave na društvenoj mreži Instagram. On se slikao sa đacima srpske nacionalnosti kojima je, kako je navedeno u prvobitno objavljenoj vesti, sugerisao da podignu tri prsta. Tu fotografiju je potom podelio na Instagramu uz natpis "Srpčići moji".

To je izazvalo reakcije kako pojedinih roditelja tako i javnosti na društvenim mrežama. Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića i pokrenula disciplinski postupak. Takođe, oglasilo se i Ministarstvo prosvete koje je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati.

Video: Šta Prof. Gugl kaže o akcentu na RTS i svom prezimenu

(Telegarf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda za profesora

    11. februar 2022 | 23:45

    Molim da mi neko pametan objasni sta je tu ruzno i uvredljivo. Svi se ponose svojim poreklom,verom,folklorom,tradicijom...samo mi osudjujemo. Ugoscavamo izbeglice pa ih niko nije pomenuo sto sire svoju ,,kulturu,,... jel treba da ucimo decu da se stide sto su srpcici?

  • Talamaska

    11. februar 2022 | 23:40

    Sramota! Ne sme da kaze u Srbiji da su Srbčići!?

  • beast

    11. februar 2022 | 23:41

    Ja bih sad razmatrao ko je dovodio u pitanje da li je tu uopste bilo prekrsaja pa ako je direktorka da lepo odgovara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA