Kvari se vreme: Sneg i zahlađenje se sutra vraćaju u Srbiju, formiraće se pokrivač visine do 25 centimetara

 
  • 3

I u Beogradu sutra pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i hladnije, na severu uglavnom suvo, a u ostalom delu zemlje mestimično sa snegom. Jutarnja temperatura iznosiće od minus 3 do 1 stepen, a najviša dnevna od 0 do 5 stepeni, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vetar će biti slab i umeren, na severu povremeno jak, severni i severozapadni.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da se u toku noći ka utorku, u utorak i sredu, južnije od Save i Dunava, očekuje formiranje snežnog pokrivača od 5 do 15 centimetara.

U brdsko-planinskim predelima formiraće se novih 15 do 25 centimetara snega, lokalno i više, i to naročito u utorak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

I u Beogradu sutra pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 1 stepen, a najviša dnevna oko 3 stepena.

- Danas u drugom delu dana i u noći ka utoku pogoršanje i zahlađenje sa padavinama. Iznad 700 metara nadmorske visine uglavnom sneg, dok bi niže moglo biti kiše, susnežice i onda snega. U nizijama se po poslednjoj proceni ECMWF-a očekuje od 0 do 6 cm snega, dok bi predeli preko 700 metara nadmorske visine dobili od 5cm do 13cm snega, a planine jugozapadne Srbije, severne Crne Gore i delova središnje i istočne BiH preko 900 nadmorske visine i do oko 18cm ponegde. Ispod 800 metara nadmorske visine sneg će se već sutra otopiti - kaže meteorolog Marko Čubrilo.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 8. februara, do subote umereno do potpuno oblačno, malo toplije, mestimično sa mešovitim padavinama: kišom, susnežicom i snegom. Zatim suvo uz manji porast temperature.

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    31. januar 2022 | 13:06

    Daj boze da padne i da se zadrzi malo vise

  • Ružica

    1. februar 2022 | 09:24

    ,,Kvari se vreme". Ne, ne kvari se vreme, vreme je upravo onakvo kako treba da bude, najlepše moguće (bez ekstrema, kakvih viđamo po sveti i zato treba da budemo zahvalni Bogu). Dajte malo pozitivnog u vašim izveštajima. Ili ste ubeđeni da ljudima prijaju samo loše vesti, pardon, vaši naslovi o lošim dešavanjima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA