Brnabić: Ove nedelje sednica Štaba, epidemiološka situacija sve stabilnija i bolja

 
  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da izuzetno važno da se nađe dobar balas između zaštite zdravlja i života i ekonomije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će tokom ove nedelje biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o epidemiološkoj situaciji i da li su potrebne ili ne neke dodatne mere.

Na pitanje novinara da li se uvođenje kovid propusnica na 24 sata kod nas odlaže zbog političke situacije u Srbiji, iako su takav režim uvele mnoge evropske zemlje, Brnabićeva ističe da se ni pre, a ni sada odluke o uvođenju mera ne donose na osnovu političke kalkulacije.

- Malo mi je muka da odgovaram na ta tendenciozna pitanja, kada smo imali lokdaun pričali ste da smo sadisti i da nema razloga za radikalne mere. Sada kada pokušavamo da imamo zdravu naciju, opet me optužujete za političku kalkulaciju. Trenutno nismo u žarištu u Evropi, imamo situaciju koja se smiruje, ulazimo u najteže mesece, decembar i januar, sa sve boljom i stabilnijom epidemiloškom situacijom - navela je premijerka.

Kako kaže, izuzetno je važno da se nađe dobar balas između zaštite zdravlja i života i ekonomije, ali da mora da se vodi računa i o mentalnom zdravlju nacije.

Video: Situacija sve bolja: Premijerka Brnabić svesna uticaja korone na mlade

(Telegraf.rs)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA