Kamenovana srpska kuća kod Gnjilana: Pored kamenica letele i staklene flaše

 
 ≫ 
  • 2

Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla i izvšila uviđaj

Porodična kuća i dvorište Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana kamenovana je danas u poslepodnevnim satima, a Vasić se u trenutku napada nije nalazio na imanju, već se u kući nalazio njegov bratanac Ljubiša Petrović.

Ka dvorištu i objektima poletelo je više staklenih flaša i kamenica koje su napravile materijalnu štetu.

Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla i izvšila uviđaj, a Kancelarija za KiM očekuje da izgrednici budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani, te da ovakva dela ne budu minimalizovana u albanskom društvu i međunarodnoj zajednici, jer, kako navode, svaki napad na Srbe na Kosovu i Metohiji jeste napad na naš ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima.

- Reč je o sramotnom zastrašivanju i napadu na Srbe koji žive u Cernici i pokušaju da se oni isteraju sa svog kućnog praga. Iako su kamenice bačene u Gnjilanu, inspirator ovog huliganskog akta nalazi se u Prištini odakle se antisrpskom retorikom i politikom nekažnjavanja podstiču ovakva i slična dela protiv Srba - porucuju iz Kancelarije za KIM.

Video: Ispovest baka Svetlane koja je preživela pogrom Srba sa Kosova

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana KiM

    19. novembar 2021 | 22:47

    Neznam šta da očekujemo drugo . Da nas sve podave vi bi u Briselu vršili dijaloge . Nema više nade za nas srbe na Kosovu prepušteni na milost i nemilost . Na proleće ja i Porodica se selimo u Srbiju .

  • Siptari horde sa kavkaza

    20. novembar 2021 | 09:57

    horde zla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA