Meteorolog objavio kad nam stiže jače zahlađenje: Spremite se na novu opasnost od bujica

 
 ≫ 
  • 1

Jesen planira da pošteno odradi svoj period

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je najnoviju prognozu u kojoj je najavljeno zahlađenje za ovu nedelju, ali i veće zahlađenje od 15. novembra.

- Do utorka posle podne pod uticajem ciklona i hladnog fronta ponovo padavine, najobilnije nad središnjim i južnim predelima BiH, gde ponegde ponovo može biti i obilnijih padavina, preko 50mm taloga. Kiše će biti i nad ostalim predelima, ali manje, dok će je najmanje biti nad jugoistokom regiona. Delovi uz Jadran će takođe dobiti konkrentiju kišu, a tamo lokalno može biti i grmljavine. Obzirom na zahlađenje, od danas posle podne u predelima preko 800mnv kišu će smenjivati sneg - rekao je Čubrilo.

U ponedeljak i utorak relativno hladno, samo još u ponedeljak na jugoistoku regiona relativno toplo. Vetar u skretanju na severozapadni, umeren i pojačan, duž Jadrana bura.

- Od srede do narednog vikenda stabilno uz hladna i ponegde maglovita jutra, dok će tokom dana biti prijatno i malo toplije od proseka. Jutarnji minimumi od -1 do +6 stepeni Celzijusa, a dnevni maksimum od +9 do +17 stepeni Celzijusa, samo ponegde u kotlinama tmurno i hladno,a na istoku Srbije (Timočka i Negotinka krajna) sredinom nedelje tmurno uz izmaglicu. Sredinom nedelje u košavskom području prolazno jak, jugoistočni vetar - kaže Čubrilo.

Oko 13.11. se očekuje manje zahlađenje, dok večernji proračuni sugerišu da je oko 15.11. moguće jače, zimsko, zahlađenje koje bi uslovilo pojavu umerenih jutarnjih mrazeva dok bi se dnevni maksimumi kretali samo nekokoliko stepeni iznad nule, a bile bi moguće i padavine.

- Oko 15.11. bi moglo doći do novog zahlađenja. Početkom nedelje nove padavine i ponovo opasnost od pojave bujičnih voda, osebno na slivovima Une, Bosne, i pritoka Drine sa strane BiH, ali i sa strane Srbije kao i nekim rekama Šumadije koje su pritoke Save. Osim toga ponovo će se povećati opasnost od pojave klizišta i odrona - kaže meteorolog.

Na sreću padavine uglavnom neće biti tako obilne, dugotrajne i široko-raspostranjene kao prošle i od srede bi trebao uslediti duži period pretežno suvog vremena.

Video: Najlepši prizor dana imali su oni kojima nije bilo hladno niti teško da se penju: Vrh Rtnja u ledu

(Telegraf.rs)

Video: "Tukli su ga i na albanskom tražili novac": Komšinica pretučenog Radića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pusti ime

    8. novembar 2021 | 09:39

    Ovaj ni sam ne zna kakvo će vreme biti.Mož' da bidne, al' ne mora da znači. Dajte prognozu Nedeljka Todorovića, ipak je on najprecizniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA