Medicinari u Loznici na izmaku snage, angažovani dodatni timovi: Uprkos tome neki pacijenti čekaju satima

 
 ≫ 
  • 13

U Loznici je juče bilo duplo više pozitivnih nego prethodnog dana

KBC Bežanijska kosa Ilustracija Foto: Marko Jovanović

Zbog sve većeg broja novozaraženih, u lozničkoj bolnici šire se kapaciteti za kovid pacijente, a trenutno je na četiri odeljenja zbrinuto 139 ljudi.

Gužve su i u kovid ambulanti Doma zdravlja. Svakodnevno se obavi oko 300 pregleda, što govori o tome koliki je pritisak na medicinske radnike, od kojih su neki na izmaku snage, javlja RTS.

Angažovani su dodatni lekarski timovi, ali zbog velikog broja ljudi neki od pacijenata čekaju i po nekoliko sati.

U Loznici je juče bilo dvostruko više pozitivnih nego prethodnog dana. Popunjavaju se i bolnički kapaciteti, a više od 80 odsto bolničkih pacijenata je nevakcinisano.

Valentina Najdenov Petrović iz Doma zdravlja u Loznici navodi da je u toku dana jedna trećina prvih pregleda, obavi se oko 200 radioloških snimanja i skoro 280 laboratorijskih analiza.

- U zadnje vreme dijagnostifikuje se veliki broj novih pneumonija. Prethodni dan smo imali 56. U kovid ambulante najviše dolazi radno aktivno stanovništvo, to su građani do 65 godina. Imamo i kovid ambulantu za decu - navodi Najdenov Petrović.

Primećuju, kaže, da je nešto veća zainteresovanost građana za prvu dozu vakcine u odnosu na septembar.

- U oktobru primećujemo da preko 100 građana tokom dana izrazi želju da primi prvu dozu vakcine, a prethodno je bilo oko 50 -  ističe ona.

U domu zdravlja kažu da će narednih dana početi i vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Video: U KC Kragujevac otkazane sve onkološke operacije zbog korone: Lekari prebačeni u kovid odeljenja

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darija

    8. oktobar 2021 | 09:22

    Maltretiranja bolesnika je uvek bilo. Moj otac je bolovao od kancera debelog creva i svega sam se nagledala i naslušala vodajući ga po bolnicama. Na pregled posle operacije na VMA smo čekali 8-14, na pitanje šta se čeka dobijala sam drzak odgovor kako on nije jedini pacijent, doktor je na sastanku, imao je hitan slučaj itd, itd. Prijem na VMA na bolničkom lečenju... noćna mora, odemo u sedam, legne u krevet u tri. Kad je umro čekala sam pet dana termin na groblju. Tako da... sad se svi vade na koronu, pitam se šta je bilo te 2009? Ja se više bojim boravka po našim bolnicama nego smrti.

  • Ruzic

    8. oktobar 2021 | 08:10

    To nam se desava zbog nepostovanja mera a bogami ima dosta onih koji nece da se vakcinisu. A niko ne pita medicinsko osoblje, kako je njima da su prumorni. Pametno bi bilo d bar rade na podizanju imuniteta, koristeci suplemente u kapsulama, narocito reishi kapsule i nema mi kordiceps sve za zdravlje i dug zivot.

  • LO

    8. oktobar 2021 | 08:28

    Neka čekaju pacijenti jer neće vakcinu,higijenu i disciplinu,sami krivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA