Snimak velike gužve u kovid ambulanti u Kraljevu, svi bi prvi na pregled: Imamo odgovor zašto je nastao

 
 
 ≫ 

- Nijedan pacijent koji je predao zdravstvenu knjižicu nije vraćen, bilo je situacija kada su medicinske ekipe ostajale do 23 časa kako bi se pregledali svi pacijenti - rekao je za Telegraf.rs dr Milan Parezanović, pomoćnik direktora za internistički pregled Opšte bolnice "Studenica"

Ambulanta Kraljevo Printskrin: Facebook/Bora Konj

Na internetu se pojavio snimak jedne kovid ambulante u Kraljevu, koja pripada Opštoj bolnici Studenica, a na kojem se vidi totalna gužva. Ne zna se ni početak, ni kraj reda, a o odstojanju da ne pričamo.  

Građani, kako se vidi na snimku, predaju knjižice. Svi bi da budu prvi pregledani, a mogu se čuti i reči jedne žene koja kaže:"Ja sam medicinska sestra, pa čekam na red".

U opštoj bolnici "Studenica" za Telegraf.rs je potvrđeno da se radi o njihovoj kovid ambulanti, a doktor Milan Parezanović, infektolog, i pomoćnik direktora za internistički sektor Opšte bolnice ''Studenica'' objasnio nam je zbog čega dolazi do stvaranja gužvi.  

- Zbog povećanog broja zaraženih korona virusom, u našoj bolnici tokom ove nedelje rade tri ambulante pre podne i tri popodne. Pacijenti pri dolasku predaju knjižicu medicinskoj sestri koja bolesnicima sa lakšom kliničkom slikom savetuje da dođu za sat – dva, kako bi se pregledali pacijenti koji imaju prioritet, a to su trudnice, porodilje, pacijenti u srednje teškom i teškom stanju, dijabetičari, pacijenti sa onkološkim oboljenjima...

- Jedan od razloga za nastanak gužve je što pacijenti nastave da čekaju pregled u čekaonici kovid ambulante, iako im je rečeno da dođu kasnije. Snimanje pluća i očitavanje snimaka se, takođe, radi samo u bolnici jer kraljevački Dom zdravlja nema RTG aparat, pored toga veliki je broj novootkrivenih pacijenata, kontrolnih pregleda - objašnjava dr Parezanović za naš portal.

On dodaje da je radno vreme kovid ambulante je od 7 do 21 čas.

- Nijedan pacijent koji je predao zdravstvenu knjižicu nije vraćen, bilo je situacija kada su medicinske ekipe ostajale do 23 časa kako bi se pregledali svi pacijenti. Tokom ove nedelje u ambulanti je svakoga dana obavljeno od 200 do 230 pregleda, što je veoma blizu maksimalnog broja od 300 pregleda koliko smo imalu u decembru prošle godine - naveo je dr Parezanović.

Kako smo uspeli da saznamo, najveći problem je što u Kraljevu postoji jedan rendgen aparat, a on treba da posluži i pacijentima koji nisu kovid.

Video: Dramatičan snimak ogromne gužve ispred kovid bolnice u Smederevu

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    7. oktobar 2021 | 22:46

    Zasto su tolike guzve po kovid amb.? Zato sto se svi salju tamo,od onog kome curi nos do onog koga boli peta. Sve njih salje njihov lekar jer je dobio takvo naredjenje Svi su pod sumnjom na kovid a potreban je i br.testiranja i potrebne su guzve. Tu ima i potvrda na test zbog posla,razne kontrole i potrebne i nepotrebne.Znaci vazno je da se svi upucuju prvo tamo pa onda idu kod svog lekara ako im je test neg. Znaci nepotrebno stvaranje guzve ..

  • Aha

    7. oktobar 2021 | 21:54

    Nisu mi jasne ove gužve: tvrdite da kovida nema, nećete vakcunu, ne verujete lekarima, zašto se sada gurate?

  • ....

    7. oktobar 2021 | 21:44

    I vakcinisani oboljevaju i leže po bolnicama......a da lakše podnose je glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA