≫ 

Praznik vina i vinogradara u srcu Šumadije: Narednog vikenda u srpskoj Toskani održava se Oplenačka berba

Obeležavanje berbe počeće u petak, a trajaće tri dana

  • 0
Oplenačka berba, Topola, Lipovac Foto: Rina.rs

U srpskoj Toskani narednog vikenda zvanično će početi 58. Oplenačka berba - praznik koji slavi vino, vinogradare i vinare.

Obeležavanje Oplenačke berbe u Topoli otpočeće u petak, dečjim programom na Vinskom trgu od 10 časova. Svečano otvaranje 58. Oplenačke berbe zakazano je za 14 časova u Karađorđevom gradu a od 15.30 započeće i obeležavanje manifestacije "Miholjski susreti sela".

U 16 sati u vinskoj ulici svečano će biti otvoren sajam vina, suvenira i domaće radinosti dok je za 18 sati zakazana etnomuzikološka radionica, pevanje iz vika ili kako naučiti pevanje iz vika, čiji je moderator profesor dr. Dimitrije Golemović, Vizitorski centar.

Drugog dana Oplenačke berbe, u subotu od 7 sati započeće takmičenje u pripremi gulaša "Kraljevski kotlić" na platou ispred Vizitorskog centra, a za 10 sati je zakazan Kulturno umetnički program na Vinskom trgu.

Oplenačka berba, Topola, Lipovac Foto: Rina.rs

U 10 sati održaće se Nacionalna izložba pasa svih rasa na Fudbalskom igralištu u selu Žabare. Od 12 sati je izložba grozđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srednje škole "Kralj Petar I". U 13 sati na Vinskom trgu dodeliće se nagrade sa 17. Međunarodnog ocenjivanja vina i rakija. U 14.30 sa Oplenca do Karađorđevog grada proćiće svečani defile učesnika Sabora izvornog narodnog stvaralaštva, a u 15 sati Sabor će biti svečano i otvoren u Karađođevom gradu. Za 19 časova zakazan je koncert Dejana Petrovića i Big Benda na Vinskom trgu.

Poslednjeg dana Oplenačke berbe, u nedelju u 11 sati održaće se koncert KUD Oplenac sa gostima na Vinskom trgu, a od 12 časova 10. susreti mladih pevačkih grupa Srbije. U 17 sati na Vinskom trgu koncert će održati i "Amadeus bend" čime će se i završiti ovogodišnja Oplenačka berba.

Video: Recept za odmor iz snova: Antički dvorac, visoka moda i vrhunsko vino na najvećem jezeru Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA