"Duše veće od svemira": Aleksandar i Ema napravili rođendansku žurku, umesto poklona skupljali novac za Vanju

 
  • 2

Na zabavi su sakupili skoro 50.000 dinara i prosledili ih Banci dobročinstva

Aleksandar Nikolić, Ema Živković Foto: Marina Adamović/Banka dobročinstva

Nišlije Aleksandar Nikolić i Ema Živković odlučili su da svoje rođendanske poklone proslede nekom kome su potrebniji, pa su prijatelje zamolili da im ne kupuju ništa već izdvoje onoliko novca koliko su u mogućnosti. Tako su na zabavi su sakupili skoro 50.000 dinara, prosledili ih Banci dobročinstva. Prikupljeni novac je otišao za lečenje devojčice Vanje Malović koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Kako pišu Južne vesti, umesto da dobiju knjige, piće i druge poklone za 30. rođendan Aleksandar i Ema odlučili su da nekom pomognu da što pre dobije svoj lek.

Pre nekoliko godina Aleksandar je bio na lečenju u Turskoj, a novac za skupe terapije sakupljali su i preko Fondacije Budi human. Kako navodi, ovo je njihova zajednička želja, jer zna kako je kad svakodnevno po bezbroj puta proveravaš koliko SMS-a i novca te deli od nade za život.

- Nismo to uradili zbog publiciteta, već smo osetili da tako treba - kaže Aleksandar.

"Duše veće od svemira"

Takođe, navodi se, ovim gestom bila je ganuta i humanitarka Marina Adamović koja vodi Banku dobročinstva u Nišu, pa je na društvenim mrežama sa pratiocima podelila sreću što njen nekadašnji korisnik nastavlja da pomaže.

"Rodili se sa dušama većim od svemira, odrasli, upoznali se, vezali i sada ujedinjeni dele najlepšu stranu čoveka. Rođeni istog meseca (septembra), zajedno proslavili taj Dan i zamolili prijatelje da ne kupuju posebne poklone, već da shodno mogućnostima spuste novac u kutiju. Njen sadržaj su mi sada doneli i dok se ne smirim, vi gledajte, aplaudirajte, čestitajte i poželite Da Vanja pobedi SMA", napisala je Marina Adamović.

Na ideju da na ovaj način proslave jubilarne rođendane slavljenici su došli pre nekoliko meseci, kada je i njihov prijatelj uradio isto.

Inače, Aleksandaru nije ovo prvi put da svoj novac prosleđuje za lečenje dece. Novčanu nagradu od 36.000 dinara koju je dobio uz nagradu za najboljeg sportskog novinara Niša takođe je donirao Banci.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA