Dovitljivi Užičani napravili novi izum za kuvanje zimnice: Sve što vam treba je zidarski alat
Sezona pripreme zimnice je uveliko u toku, a jedan zanimljiv "pronalazak" pokazao je da ova aktivnost ne mora uvek biti dugotrajna, naporna ili dosadna.
Naime, jedan domaćin dosetio se kako da skrati muke i reši sebe teškog višečasovnog mešanja ajvara. Kako se vidi na snimku, on je na šerpu zakačio dva držača za dasku, na koju je kasnije postavio, ni manje ni više, nego mikser za mešanje zidarskih boja i maltera.
Sudeći po video snimku, ovaj "patent" radi bez problema. Mešanje ajvara se odvija besprekorno, a poznato je da ovaj postupak zapravo i jedan od najvažnijih u pripremi. A što je još bolje, ruke ne bole i nema nema napornog stajanja pored šporeta.
Ipak, savetujemo da ovo ne pokušavate kod kuće. Iako sve izgleda savršeno, mikser je ipak namenjen za upia drugačiju vrstu "materijala" i drugačiju upotrebu.
"Pronalazak" je naišao na sve reči podrške.
"Bravo majstore", "Super stvar", "Tu samo dobar ložač treba", bili su neki od komentara.
Na kraju, ko zna, možda zaista svedočimo "revoluciji" u pripremi zimnice.
Ukoliko znate za neki sličan, dovitljivi izum, možete nam slati video snimke na mejl adresu redakcija@telegraf.rs.
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mm
Izmislio rupu na saksiji! Mešalice za džem i ajvar postoje odavno.
Podelite komentar
Đ
Ljudi, domaćini ,spremaju zimnicu.Ima i onih koji od posla ne mogu da stignu da spreme,pa ipak imaju nekog od koga kupe domaće,i to je spremanje zimnice.Svake godine spremamo domaće sokove ,džemove,ajvar,pindžur,turšiju,kupus,slaninu,pršutu i kobasicu.Mogu da spremom svojoj deci sve nabrojano i nikad nisam naišao na nešto industrijsko što ima bolji ukus od domaćeg.
Podelite komentar
Srbilend
Kad bi ovaj narod znao koliko je sve zatrovano i to što reklamiraju kao domaće paprika se kropi ili ti prska od 7- 11 puta nekad i više kornišoni tri puta dnevno kupus takođe skoro kao paprika krompir takođe o voću da ne pričam prska se od svega i svačega od parazita bakterija pepelnice smotavca svih vrsta buba od krompirove zlatice puževa golaća crva i da ne nabrajam više možete ih držati u vodi sa sirćetom ali to samo za nijansu smanjuje otrove koje mi unosimo godinama i tada počinju oboljenja za koje niste nikad ni čuli to je sve zbog zatrovane hrane koju smo mi prinuđeni da jedemo jer nemamo druge mogućnosti i da sve sadite organski otrovi vam padaju s neba kroz kišu zato batalite tu priču o domaćem spremanju samo je ukusnije ali ništa bezbednije
Podelite komentar