Vučić: Ugrozićete druge ako se ne vakcinišete, to je neodgovorno ponašanje

 
  • 12

Nama je ovo važno, rešava nam logističke probleme. Važno je da svi dobiju svoje vozilo, i da mogu brzo da podele vakcine. Mnogo lepo izgledaju vozila. Na žalost trebaće nam još mnogo vakcina. Mnogo je novca uloženo u zdravstvo - rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska vozila

Aleksandar Vucic, otvaranje galerije Printskrin: Telegraf.rs

Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja.

- Nama je ovo važno, rešava nam logističke probleme. Važno je da svi dobiju svoje vozilo, i da mogu brzo da podele vakcine. Mnogo lepo izgledaju vozila. Na žalost trebaće nam još mnogo vakcina. Mnogo je novca uloženo u zdravstvo - rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska vozila.

Kako je istakao, sve će biti bolje kada pobedimo koronu.

- Sva su Citroenova vozila, lepo izgledaju. Dali ste im registracije po mestima gde idu - rekao je predsednik obilazeći 26 vozila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kako je rekao, u specijalizovane frižidere može da stane i do 20 hilada doza.

- Želim još jedanput da se zahvalim Evropskoj uniji na velikoj podršci u borbi protiv kovida 19. Ovih 26 vozila za 24 opštine, jer dva vozila idu u Beograd i Novi Pazar, jako su značajna. Više nećemo morati da iznajmljujemo vozila kako bi vakcine dopremili po Srbiji, sada sve to možemo da uradimo u najkraćem mogućem roku. Ovim smo rešili jedan značajan problem koji smo imali u distribuciji vakcina. Još jednom ću iskoristiti prikliku da pozovem ljude da se vakcinišu. Vakcine su nam najznačajnije i najmoćnije oružje u borbi protiv pandemije. Imaćete za mesec dana pet vakcina. Vakcinišite se jer ćete ugroziti nekog drugog, to nije odgovorno ponašanje. Još jednom vas molim da se vakcinišete - kaže Vučić.

- Ne mogu da verujem da neko stvarno veruje u priče o čipu. Kao da slušam neke priče iz 16. veka. Ako niste prema sebi, budite odgovorni prema svojoj okolini. Šta god poželite u našim bolnicama, dobićete... Sve ovo što pričamo, sav ovaj novac koji trošimo na zdravstvo, sve to je nadoknadivo. Samo nam recite šta još treba da uradimo, da biste se vakcinisali. Odlasak svakog čoveka je nenadoknadiv, nijedan ljudski život ne može se nadoknaditi - dodaje predsednik.

- Ne znam kakve ćemo mere da donosimo, moramo da živimo, ljudi su siti svega, ali mi se nikome nećemo dodvoravati. Važno je šta je to što može da ima efekta i kako ćemo da sačuvamo ekonomiju jer mi na kraju moramo da platimo lekara - rekao je predsednik.

- Zato je važno da pričamo o vakcinaciji i neophodnosti vakcinacije - kaže Vučić. Zahvalio se delegaciji EU, koja je školama obezbedila i dezinfekciona sredstva.

Video: Vučić ispratio Angelu Merkel iz Srbije u Tiranu

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • рагнер

    14. septembar 2021 | 12:03

    Како када и вакцинисани преносе вирус?

  • Djudja86

    14. septembar 2021 | 12:34

    Koje druge? Postoje 2 grupe a to si vakcinisani,a druga su nevakcinisani. Ako mi nevakcinisani ugrozavamo druge ,onda ugrozavamo vakcinisane. A kako mozemo da ugrozimo vakcinisane,ako su se oni zastitili vakcinom?!?!

  • Brundo i saborci

    14. septembar 2021 | 12:15

    Ne nasedamo mi na to a ima nas mnogo koji necemo vakcinu.Vase je proslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA