Jednomesečna beba iz Tutina od korone dobila obostranu upalu pluća: Upućena u KBC "Dragiša Mišović"

 
  • 44

Situacija u Tutinu i Novom Pazaru je kritična

Porodilište, novorođenče, Testiranje na korona virus Jednomesečna beba je najmlađi pacijent u Tutinu, Foto-ilustracija: Shutterstock

Jednomesečna bebica najmlađi je pacijent oboleo od korone u Tutinu, koji je pored Novog Pazara, novo žarište korona virusa u Srbiji. Ovu informaciju je za RTS potvrdio dr Kemal Ćorović, direktor Doma zdravlja u Tutinu. 

- Nažalost, sve mlađa populacija oboleva. Jednomesečna beba nam je najmlađi pacijent i ona je sa obostranom upalom pluća upućena  u KBC "Dragiša Mišović". Poslednji podatak je da je bebica dobro - rekao je Ćorović.

Da u Tutinu vrtoglavo raste broj zaraženih, vidi se i po poslednja tri meseca. U junu je bilo troje zaraženo kovidom, u julu 11, a sada ima 523 zaražene osobe.

- Uglavnom se javljaju stariji sugrađani i hronični bolesnici, ali imamo i dosta obolele dece. Samo u avgustu obolelo je 51 dete, od čega 15 dece predškolskog uzrasta i 36 školskog - kaže Ćorović. 

On je naveo da se razlozi pogoršanja epidemiološke situacije mogu podeliti na nerealne i realne.

- Nerealni su različite teorije zavere, da nas zaprašuju iz aviona, čipuju i slično...Preveliki pristup internetu je uticao na poogoršanje, narod je počeo da veruje u različite teorije zavere. Realni razlog je veliki priliv građana iz dijaspore. Tutin živi u julu i avgustu kada oni dođu i tada se organizuju velika slavlja - ispričao je Ćorović i najavio da će se od sutra razmatrati pooštravanje mera u ovom gradu.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obmana

    29. avgust 2021 | 09:06

    Do juce ste se kleli da na decu nista nece od korone. I da je sva nasa tvrdnja za vas teorija zavere. Evo poceli ste da udarate i na decu. Sram vas bilo!

  • Geras

    29. avgust 2021 | 09:42

    Ajde bre vise nemojte lupetati sa ovim informacijama.... Sta niko se vise ne razboljeva od gripa.... Virusa... Nema prehlade... Sve je korona... A vi ispod u komentarima koji problem imate... Ja necu da se vakcinisem.... Niti cu dozvoliti da decu mi vakcinisu.... Dovidjenja

  • Kraljevčanin

    29. avgust 2021 | 09:25

    Zar ne rekoste da da deca do 5 godine nemaju receptore koji mogu da prihvate čestice korona virusa... dosta bre više sa tim izmišljenim pričama i širenjem straha. Shvatite jednom da nećemo da trujemo svoju decu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA