Preminuo deka Vojimir (102): Sve je pozivao da prime vakcinu, a evo šta je savetovao mladima

 
  • 2

Tajnu za duboku starost koju je doživeo nije imao, ali ipak je savetovao da se u svemu bude umeren, jer, kako je rekao, to je najvažnije

Vojimir Ajdačić, najstariji Ivanjičanin, preminuo u 102. godini Foto: RINA

Najstariji Ivanjičanin, Vojimir Ajdačić, iz sela Lisa preminuo je u 102. godini. Rođen je 1919. godine u Kraljevini Srbiji, a u svom veku živeo je u još tri države i preživeo ratove, piše Rina.

Javnosti je postao poznat krajem prošle godine kada se sa suprugom Dušankom vakcinisao protiv korona virusa. To je i urodilo plodom, jer nije bio zaražen i preminuo je prirodnom smrću.

- Moja poruka svima je da se vakcinišu i tako zaštite od opake bolesti. Zdravlje je najvažnije - govorio je tada deda Vojimir.

Vojimir Ajdačić Printskrin:Youtube/ Info LIGA Ivanjica

Tajnu za duboku starost koju je doživeo nije imao, ali ipak je savetovao da se u svemu bude umeren, jer, kako je rekao, to je najvažnije.

- Nikada ne treba da preteraju u jelu i piću. Stanje mora biti taman i u stomaku i u glavi. Svako preterivanje može samo da škodi - pričao je deda Vojimir.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA