Neko redom truje pse u Kosovskoj Mitrovici: Za 14 dana njih 11 pojelo otrov, uginulo 7

 
 ≫ 
  • 1

"Situacija je alarmantna, jer su se trovači usmerili i na vlasničke pse"

Psi lutalice Foto: RINA

U Kosovskoj Mitrovici nastavlja se serija trovanja pasa lutalica. Tri dana zaredom bačeni su otrovi na više lokacija gde svakodnevno boravi veliki broj dece, kao što je dvorište Tehničkog fakulteta, park kod Osnovne škole "Branko Radičević", itd. I pored svih upozorenja onih koji te otrove uklanjaju da su izuzetno opasni ne samo po životinje već i ljude, naročito decu, trovanje se nastavlja. Građani su revoltirani. Iako i njima smeta toliko prisustvo pasa lutalica na ulicama, poručuju da ovakav način koji sve ugrožava, nije rešenje, navodi Radio kontakt plus.

Inače, prema evidenciji Udruženja za zaštitu životinja “Šapa”, od 12. avgusta otrovano je 11 pasa, od čega je sedam uginulo, a da spasu četiri, članovi udruženja i dalje se bore. Iz udruženja sumnjaju da je ova brojka konačna, jer veruju da ima još pasa koji nisu pronađeni.

Prema rečima Dajane Gočmanac, situacija je alarmantna, jer su se trovači usmerili i na vlasničke pse, pa otrov bacaju i u privatna dvorišta.

- Prvo ti smetaju psi zato što ujedaju, onda ih mi pošaljemo na drugo mesto da ne budu tu. Onda ti smetaju što laju. Sad ti smetaju i vlasnički. Sad je u pitanju opšte trovanje, gde nije bitno gde je i čiji je pas, samo da ih je manje. I to je jako jeftin metod, a za naše živce, srca i džepove skupo. Za njihove jeftino. Otrovali su nekoliko pasa u dvorištu privatne kuće. Tone hidrogena trošimo, ne bi li spasili te pse - kaže za Radio Kontakt Plus, Dajana Gočmanac i dodaje da su zbog najnovijeg talasa trovanja pasa, članovi Udruženja “Šapa” podneli krivičnu prijavu Kosovskoj policiji.

Jedna od revoltiranih građanki je i Isidora Komadina, koja je svoje nezadovoljstvo podelila na društvenim mrežama, u nadi da će to stići do nadležnih organa i da će se ovaj problem u dogledno vreme rešiti.

Video: Psi umirali na rukama meštana u Sremčici: Nastao je muk, ni jednog psa vise nema

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    25. avgust 2021 | 18:11

    kad je u pitanju kosovska mitrovica nije zanimljivo ni zastitarima da ostavljaju komentare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA