Ovo su tri modela prema kojima će se nastava u Srbiji održavati

 
 ≫ 
  • 11

Škola će početi 1. septembra za sve jedinice lokalne samouprave, časovi će trajati 45 minuta

Ministar prosvete Branko Ružić posle sednice Kriznog štaba najavio je tri modela za početak školske godine. On je istakao da je namera da škola počne 1. septembra, da se deca ne dele u grupe i da časovi traju 45 minuta.

- Tim ima za zadatak da u narednom periodu prati i koordiniše primenu preventivnih mera u radu škola i na nedeljnom nivou razmatra situaciju u svakoj pojedinačkoj lokalnoj samoupravi i da donosi odluku u kojoj školi može koji model da se primenjuje.

Škola će početi 1. septembra za sve jedinice lokalne samouprave, časovi će trajati 45 minuta. Što se tiče modela, u opciji su tri modela koji će zavisiti od ukrštanja podataka o broju vakcinisanih, broju zaraženih, procentu pozitivnih testova i od toga kako se primenjuju mere u školama.

Prvi model

Prvi model će se odvijati u školi za sve učenike u školi istovremeno, deca nose maske dok razgovaraju/odgovaraju.

Drugi model

Drugi model, kombinovani, za učenike sedmog i osmog razreda i srednjoškolce, razlika je da bi se činila na dnevnom, a prethodne godine je bilo na nedeljnom nivou. Tim za škole može da proceni da ovakav model spusti i na nivo petog i šestog razreda.

Treći model

Treći model - najugroženije jedinice lokalne samouprave, veliki stepen rizika, za ove škole je onlajn nastava za srednjoškolce, kombinovana za osnovce, delili bi se u grupe, kao prošle godine - predstavio je opcije ministar Ružić.

Najnoviji presek korona brojki

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.216 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 8 pacijenata.

Testirano je 15.656 osoba.

Na respiratoru su 44 pacijenta.

Video: Kon: Neprihvatljivo je da zdravstveni radnik koji radi s pacijentima bude nevakcinisan

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA