Ispovest putnice iz zapaljenog autobusa Niš-ekspresa: "Kao da se sve rascvetalo ispod mojih nogu"

 
 
 ≫ 
  • 5

Svetlana navodi da je upravo ispod njenog sedišta eksplodirala guma koja se zapalila

Autobus Niš-ekspres, požar Foto: Čitateljka Telegrafa

Autobus Niš-ekspresa koji je saobraćao na relaciji Subotica - Novi Sad - Beograd - Niš, potpuno je izgoreo, nakon što je došlo do požara na vozilu danas oko 9.30 sati, na 63. kilometru autoputa E-75.

Svetlana Zagorčić Todorović, jedna od putnica koja se u trenutku požara nalazila u autobusu, ispričala je za Telegraf.rs svoje negativno iskustvo, navodeći da je "sedela ispod gume koja je eksplodirala".

- Sve je počelo od upaljene gume. Za manje od 20-ak minuta od autobusa je, uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, ostao samo roštilj. Na žalost, doživela sam iskustvo koje ne želim nikome. Ispod sedišta na kome sam sedela eksplodirala je guma. Sve se desilo jako brzo, uz strahovit prasak i udar, verovatno otkinutog parčeta gume, imala sam utisak kao da se sve rascvetalo ispod mojih nogu - započinje Svetlana.

Kako kaže, od pretrpljenog straha i šoka bila je sleđena, zbog čega joj je trebalo nekoliko minuta duže nego ostalim putnicima da se pribere i napusti vozilo.

- Posada vozila je reagovala profesionalno. Sve vreme ekcesa bili su pribrani i učinili sve što su mogli za autobus, pokušavajući da sa dva aparata za gašenje požara ugase upaljenu gumu, što nije bilo moguće jer se guma teško gasi - ispričala je putnica koja je Niš-ekspresom krenula do Smederevske Palanke.

Podsetimo, kako su za Telegraf.rs rekli iz Policijske uprave Subotica, povređenih nije bilo, a putnici su na visokim temperaturama čekali sat vremena da drugo vozilo dođe po njih.

IZ JP "Putevi Srbije" navode da se na autoputu E-75, zbog autobusa koji se zapalio između Malog Iđoša i Bačke Topole, u smeru ka Novom Sadu, saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

- Za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka - navode iz "Puteva".

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1111

    30. jun 2021 | 12:34

    Nis expres treba zatvoriti. To je ruglo od firme. Tu se desavaju samo problemi. Od kradje prtljaga pa na dalje.

  • Don

    30. jun 2021 | 12:35

    Ovo je zvucalo dosta cudno

  • Dunja

    30. jun 2021 | 12:30

    Prezivela sam paljene busa.Stres me je tek kasnije stigao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA