Dve osobe na Kosovu i Metohiji zaražene delta sojem korona virusa

 
 ≫ 
  • 2

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da su obolele osobe pokazale simptome, ali su se već oporavile i nalaze se kod kuće

Test koronavirus maska Foto: Tanjug/AP

Delta soj korona virusa, koji je prvi put otkriven u Indiji i koji se brzo širi izazivajući veći broj smrtnih slučajeva, zaražene su dve osobe na Kosovu, prenosi Koha.

Potvrda ove vesti stigla je iz kosovskog Ministarstvo zdravlja koje je objavilo da je su od 22 uzorka testirana na Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu, kod dva registrovana virus Delta varijante.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da su obolele osobe pokazale simptome, ali su se već oporavile i nalaze se kod kuće.

- Danas smo dobili podatke o 22 pozitivna uzorka poslata Institutu za virusologiju Univerzitetske klinike Čarite u Berlinu, od kojih su 2 (dva) uzorka identifikovana sa Delta varijantom (B.1.617.2) SARS-CoV-2. Oba slučaja su pokazala simptome, ali su se već oporavila i kod kuće su. Njihova izolacija je gotova. Timovi NIJZK već su pronašli sve moguće izvore i kontakte kako bi sprečili dalje širenje slučajeva - kaže se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Iz ovog ministarsta preporučuju građanima da izbegavaju okupljanja, da se ukoliko osete simpote podvrgu testiranju na koronavirus, kao i da nose maske i izbegavaju gužve u zatvorenom prostoru.

Video: Kon: Delta soj korona virusa će pokriti ceo svet

(Telegraf.rs)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    29. jun 2021 | 22:40

    hahahahaha samo lažite niko vi ništa ne veruje ne za maraj te se uzalud

  • Dara

    30. jun 2021 | 00:44

    Pa to je u Srbiji, Kosovo je deo Srbije ! Moraćemo na ulice da na vreme prekinemo najavljeno ovog puta. Nikad više sebi neću dozvoliti ono što sam dozvolila marta prošle god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA