Milionska šteta u vatrenoj stihiji u Nišu: Izgorelo šest magacina, požar pretio i staračkom domu

 
 
 ≫ 
  • 0

- Nemam predstavu odakle je požar krenuo niti šta ga je izazvalo. Uglavnom, šteta je ogromna, moguće i nenadoknadiva – kazao je vlasnik firme čije su stvari izgorele u požaru čije je gašenje trajalo tri sata

Požar u Nišu Foto: D.K.

Uzrok požara koji je u četvrtak uveče izbio u magacinskom kompleksu u niškom naselju 9. maj je nepoznat s obzirom na to da još nije obavljen uviđaj, jer na mestu gde je došlo do vatrene stihije i dalje traje zagašivanje pojedinih vatrenih "džepova". Od 20 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila, koji su sinoć učestvovali u gašenju požara, na licu mesta su i dalje tri vatrogasne ekipe koje dežuraju za slučaj da se vatra ponovo pojavi. Miris paljevine i dalje je prisutan na širem području koje je zahvatila vatra, a zakupci magacina zabrinuto pokušavaju da utvrde bilans štete, koja je sudeći po prvim procenama, ogromna.

Kako saznajemo, do izbijanja vatre došlo je sinoć oko 20 sati u jednom od magacina, a požar se proširio na još šest. Izgorela je raznovrsna roba koju su na ovom mestu skladištili trgovci koji posluju u Nišu.

- Ovo je kompleks od 20 magacina, svi su vlasništvo istog čoveka, a mi smo ih zakupili. Ja sam se tek „uselio“, tu su mi bile mašine, gotov nameštaj spreman za isporuku, a sve je to nestalo u trenutku. Nemam predstavu odakle je požar krenuo niti šta ga je izazvalo. Uglavnom, šteta je ogromna, moguće i nenadoknadiva – kazao je vlasnik firme čije su stvari izgorele.

Razmere zgarišta svedoče da je vatrena stihija uništavala sve pred sobom. Tehnička roba, alkoholna pića, sredstva za ličnu higijenu, iskrivljeni metal čiju je namenu pre nego što je izgoreo nemoguće utvrditi, vire iz niza ruševina. Na svu sreću, niko nije stradao jer je požar izbio u vreme kada su zaposleni napustili radna mesta.

"Požar je divljao, činilo se da nam se približava"

Ivana Nikolić, direktorka Doma za stara lica "Eskulap" koji se nalazi u neposrednoj blizini magacina kaže da je prizor bio stravičan.

- Vatra se širila nezadrživom brzinom, odmah smo alarmirali vatrogasce jer sam brinula za bezbednost naših 90 korisnika. Stavili smo im na raspolaganje i naše hidrante jer im je bila potrebna ogromna količina vode. Uprkos njihovim naporima, požar je divljao, činilo mi se da nam se približava, te da je zahvatio i pomoćne objekte u našem dvorištu. Na sreću, ispostavilo se da je to bio samo privid, zbog jakog plamena i da naši korisnici nisu bili ugroženi – kazala je Ivana.

Gust dim prekinuo saobraćaj

Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar za tri sata, a o razmerama vatrene stihije svedoči i to što je dim bio toliko gust da je prekinut saobraćaj na relaciji Niš – Prokuplje na delu deonice koja prolazi kraj magacinskog kompleksa.

Kako saznajemo od obaveštenih izvora, uzrok što su magacini tako brzo planuli je što je za izolaciju magacinskih objekata korišćen lako zapaljivi materijal.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA