Nastavlja se rasprava, Obradović odgovorio Konu: "To što me pozdravlja, nisam doživeo kao pozdrav"

 
 
 ≫ 
  • 10

Obradović je, u saopštenju naveo danas da veruje da Kon zna "ko se i kako obogatio na nabavci medicinske opreme i vakcina"

Predrag Kon Boško Obradović Foto: Tanjug/Nikola Anđić, ATA Images

Predsednik pokreta "Dveri" Boško Obradović izjavio je da će nakon smene vlasti javni tužioci i sudovi goniti sve koji su se "ogrešili o zakon zloupotrebljavajući pandemiju u lične i stranačke svrhe", a da je epidemiolog Predrag Kon u radu Kriznog štaba štitio interese vlasti, a ne građana.

Obradović je Kona gostujući na RTS-u pomenuo u negativnom kontekstu u vezi sa pandemijom svinjskog gripa u Srbiji 2009. i 2010. godine, nakon čega mu je epidemiolog na društvenim mrežama poslao "pozdrave" i poručio mu "da ne priča o stvarima o kojima ništa ili gotovo ništa ne zna", piše nova.rs.

Obradović je, u saopštenju, naveo danas da veruje da Kon zna "ko se i kako obogatio na nabavci medicinske opreme i vakcina".

- To što me Kon u svojoj izjavi posebno pozdravlja nisam doživeo kao pozdrav nego kao pretnju, a o njegovoj uvredi da o aferi svinjski grip, u kojoj je jedan od najodgovornijih, ništa ili gotovo ništa ne znam, imam samo da kažem da će o tome, kao i o njegovoj najnovijoj ulozi u doba korone, odlučivati pravosudni organi - ocenio je Obradović u saopštenju.

On je naveo da je iza tadašnjeg državnog rukovodstva i Radne grupe na čijem čelu je bio Kon ostala "jedna od najvećih afera vezanih za nepotrebnu i protivzakonitu kupovinu 850.000 Novartisovih beskorisnih vakcina", koje su bačene jer nisu upotrebljene, a čije uništavanje je plaćeno iz budžeta.

- Zataškavanje prethodne afere je očito bio razlog (Konove) spremnosti da nepokolebivo služi interesima i sadašnje vlasti, dozvoljavajući sebi i Kriznom štabu i lažiranje broja novozaraženih i umrlih kako bi vlast usred pandemije organizovala lažne i nedemokratske izbore - zaključio je Obradović.

Video: Lončar o vakcinama: Nema dokaza da je ijedna vakcina štetna, ili da ima neke posledice

(Telegraf.rs)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1234

    22. maj 2021 | 13:52

    Ne znam dokle ce Obradovic da izigrava pametnog,da je kojim slucajem on na vlast prica oko covida i vakcina se ne bi promenila.

  • QQQ

    22. maj 2021 | 18:20

    Boškiću žao što se on i Điki nisu ogrebali bar malo.Kako bi njih dvojica ojadili kadu da su bili u situaciji.

  • Qwer

    22. maj 2021 | 18:12

    Obradoviću, mani se ćorava posla. Ne napadaj struku i čoveka koji je mnogo zaslužan u ovoj opakoj pandemiji. Napadaj lopove, prevarante, razbojnike, neradnike, bahate, a ne mirne ljude i visoke profesionalce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA