Biljanina učionica je kovid odeljenje: "Deca zbog opreme ne znaju kako izgledam"

 
 ≫ 
  • 3

Do pre godinu dana je, kako kaže, radila na odeljenju tuberkuloze. Tamo su se deca zadržavala i više od tri meseca

Biljana Drobnjak, učiteljica u kovid zoni Foto: Printcreen Youtube/RTS sajt - Zvanični kanal

Biljana Drobnjak je učiteljica, koja dve decenije radi sa đacima u bolnicama. Njeno odeljenje u KBC "Dragiša Mišović" proteklih godinu dana je kovid odeljenje. Zbog mera bezbednosti radi u skafanderu, sa duplim maskama i vizirom. Ističe da ne samo što je teško raditi u opremi, već je deca sa kojima radi ne bi prepoznala jer je nisu videla bez nje.

Ona je za RTS rekla da to koliko će se dete zadržati u njenoj učionici zavisi od kliničke slike deteta, ali da je to u proseku sedam do 10 dana.

- Ja radim sa decom od prvog do četvrtog razreda. Sva ta deca rade po udžbenicima različitih izdavača i onda se dešava da u jednom predmetu imate potpuno različite oblasti. Imam nekoliko dece drugog razreda i oblasti iz srpskog jezika su različite. Neki rade latinicu, neki književno delo, neki basne. Tako da se trudim da uskladim plan i program sa svakim detetom i da odradim individualni plan rada - kaže Drobnjakova.

Ističe da vodi računa o potrebama svakog deteta, dužini njihovog zadržavanja u bolnici, sposobnostima.

Učiteljica kovid odeljenja u KBC "Dragiša Mišović" kaže da radi u skafanderu, ima duple maske, vizir i da je veoma teško raditi u tome.

Biljana Drobnjak, učiteljica u kovid zoni Foto: Printcreen Youtube/RTS sajt - Zvanični kanal

- Veoma je teško raditi u opremi jer deca sa kojima radim ne znaju ni kako izgledam. Poslednjih godinu dana nijedno dete me nije videlo bez opreme - naglašava Biljana Drobnjak.

Do pre godinu dana je, kako kaže, radila na odeljenju tuberkuloze. Tamo su se deca zadržavala i više od tri meseca.

- Deca koja ostaju duže imaju tablu i učionicu kao u redovnoj školi. Sa tom decom radite, ocenjujete ih, prevodite u vašu školu i kada završe lečenje vraćamo ih u matičnu školu, tako da ne gube od gradiva i ne polažu razredne ispite - objašnjava učiteljica.

Poručuje da su svi u KBC "Dragiša Mišović" tim i deo sistema, počevši od spremačica, pa do lekara, sestara, sa jednim ciljem - da olakšaju deci bolničke dane.

(Telegraf.rs)

Video: Pijani vozači

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    29. april 2021 | 09:40

    Pa zar deca nemaju pravo na bolovanje? To je logicno samo za decu koja su dugotrajni pacijenti ali za 10 dana bolnice i gradivo to nije normalno.Rad uciteljice je pohvalan ali da li je neko dete izgubilo par dana nastave je sumanuto nadoknadjivati.Primarno je zdravlje i briga o njemu.Da li bi voleli da vas jure gradivom još i u bolnici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA