Srbija se borila za njega ali je Dražan izgubio bitku za život: "Nadamo se da ga više ništa ne boli"

 
 
 ≫ 
  • 21

On je od sinoć bio u komi

Dražan Vučić Foto: budihuman.rs

Cela Srbija se ujedinila u pružanju finansijske pomoći Dražanu Vučiću u borbi protiv malignog melanoma u metastazi. Njegova sestra odlučila je da ga, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, samoinicijativno prebaci u Tursku, odakle bi išao na dalje lečenje u Izrael. Međutim, on je u Turskoj izgubio bitku za život.

Kako je jutros za "Telegraf" rekla njegova sestra Slađana, Dražan je od sinoć bio u komi.

Nekoliko sati kasnije, stižu vesti da je preminuo pre oko dva sata.

"Postoje neke vesti i istine koje je jako teško prihvatiti... Danas je stigla jedna takva i rečima je teško iskazati kakav je osećaj trenutno kod svih nas. Dražan nas je napustio... Nadamo se našao svoj mir i više ga ništa ne boli. Hvala svima koji su se mesecima borili da se sakupi  novac, nekoliko devojaka su posebno bile aktivne i verujem da im je sada jako teško. Iskreno saučešće želimo da uputimo njegovoj porodici i saosećamo sa njihovim nenadoknadivim gubitkom i bolom. Počivaj u miru i neka ti nebeski putevi budu osvetljeni...", objavljeno je u jednoj Fejsbuk grupi za prikupljanje pomoći.

Dražan se šest godina bobio sa metastazama melanoma.

Za samu bolest je saznao tako što se u avgustu 2015. godine obratio lekaru nakon što je primetio uvećanje na vratu, za koje se ispostavilo da je metastaza melanoma na limfnom čvoru vrata. Od tog dana kreće njegova svakodnevna borba sa ovom opakom bolešću.

Prošle godine išao je na lečenje u Tursku, prošao je i operaciju creva, nakon čega mu se stanje poboljšalo i predložena je dalja imunološka terapija do odlaska u Izrael. Terapija koju je prošle godine primao po preporuci lekara iz Turske posle pet meseci prestala je da deluje, a u Izrael nije mogao da ode zbog pandemije virusa korona.

Tumor je bio toliko agresivan da se raširio na celo telo. Imao je četiri operacije i mnogo zračenja.

U novembru prošle godine za Dražanove lečenje u Fejsbuk grupi Humanitarne licitacije postavljena je pašteta od 50 grama kao predmet licitacije.

Nekoliko časova pre zatvaranja licitacije, njena cena je dostigla iznos od 61.000 dinara koji je uplaćen za Dražana.

Početna cena je bila 20 + 10 dinara, ali joj je želja da ovaj mladić pobedi bolest vrtoglavo podigla cenu.

Do poslednjeg momenta humani građani Srbije borili su se da Dražanu obezbede sredstva kako bi otišao u Izrael, te je vest o tome da je preminuo potresla čak i one koji ga nisu poznavali

(Telegraf.rs)

Video: Pantelić: Veliko mi je zadovoljstvo što je će legat Stojkovića postati deo stalne postavke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad777

    25. mart 2021 | 15:28

    Počivaj u miru. Neka te anđeli čuvaju. Saučešće porodici i prijateljima 😔

  • Stevan84

    25. mart 2021 | 15:35

    Lep kao lutka, jer je zracio svojom unutrašnjom dobrotom i osmehom čak i kada mu je bilo najteže.. To je neopisiva snaga, koju je on imao i na šta je sve odgovarao osmehom, iako se u njemu sve raspadalo iako ga Je sve bolelo. Zauvek ćemo ga se sećati i pamtiti ga, nadam se i ja da ga više ništa ne boli. A mnogo puta sam se i postideo od samog sebe kada bih i pomislio ne mogu vise zbog upale pluća, setim se njega i još par meni bitnih ljudi i teram dalje..

  • Tihomir

    25. mart 2021 | 15:32

    Ljudino počivaj u miru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA