"Nailazi strašan talas, ovih 5, 6 dana nije rešenje. Moraćemo da produžimo mere i sledeće nedelje"

 
 
 ≫ 

Ocenio da ovih nekoliko dana suzdržavanja, na koliko su mere oročene, ne mogu dati rezultate

Ktizni štab Foto: ATA images

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je u jutrošnjem gostovanju na TV Prva da mere koje su na snazi od juče do ponedeljka nisu dovoljne te da ćemo morati da ih produžimo.

Prema njegovim navodima, za predviđenih pet, šest dana, na koliko su mere trenutno oročene, rezultati neće biti vidljivi.

- Mi iz Medicinskog dela stalno tražimo kontinuirano sprovođenje mera. Da smo posle Sretenja makar zatvorili skijališta. Da smo sproveli mere, sada bismo bili u boljoj situaciji. I ja isto smatram da ovih pet, šest dana nije rešenje. Nećemo imati rezultat, moraćemo sigurno da produžimo mere i sledeće nedelje - kazao je ističući da je Srbija među malobrojnim zemljama u kojima su skijališta radila.

On je istakao i da je borba se epidemijom duga, te da je potrebno sprovesti sveobuhvatnu vakcinaciju u što kraćem vremenu.

- Molim ljude da izdrže deset, 14 dana. Ako izdržimo, presećićemo strašan talas koji nailazi - kazao je.

Ujedno, potvrdio je ranije navode epidemiologa Kona da je treća doza vakcine u nekom predstojećem periodu izvesna. Više čitjte OVDE.

Video: Protest u centru Čačka zbog novih epidemijskih mera, na licu mesta i policija

(Telegraf.rs)

Video: U Beogradu se orio Evrovizijski hit: Publika u Domu omladine horski pevala "Rim tim tagi dim"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    18. mart 2021 | 09:58

    Pazi podatak 800 000 je revakcinisano, bar 400 000 ako ne i jače je prvom vakcinisano, i bar toliko ako ne i vise je preležalo korpnu, imaju antitela, kako objasnjavate da imamo vise zarazenih nego ubjanuaru kada nismo imali vakcinu? I sto za Sretenje niste zatvorili kad ste znali da ce doci do zarazavanja? Ajde struko da odgovoris?

  • Icka

    18. mart 2021 | 09:57

    Ali zasto onda ne zatvorite sve? Nego samo 10%?zatvorite banke, prodavnice telefona, menjacnice, poste, vuklanizere, igre na srecu(loto i ostalo), autobuse, fabrike, pijace, skole, vrtice, fakultete, fast fudove, firme... Ako je vec toliko lose kao sto kazete, sve zatvoriti! A ne samo ugostitelje, frizere, butike i kladionice. Vise vas niko ne shvata ozbiljno jer ste samo 10% zatvorili! Sta smo mi sugavi, samo kod nas je virus?a drugde ga nema? Ne lazite vise ovaj narod! A da, pa vi ne smete da zatvorite sve jer onda necete primiti platu! Oslobodite nas placanja za mart kad nas vec zatvarate! Sram vas bilo!!!

  • Sale Lo

    18. mart 2021 | 09:59

    Kakve mere ?! Svi i sve radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA