Brnabić iskreno odgovorila koliko su žustre rasprave na sednicama Kriznog štaba

 
 
 ≫ 
  • 5

To je sasvim normalno

Nakon sednice Kriznog štaba usvojene su nove, pooštrene mere. Postavljeno je pitanje kako izgledaju razmene mišljenja između političkog i medicinskog dela Kriznog Štaba.

- Apsolutno je reč o kompromisu, ali mislim da su sva naša rešenja do sada bila kompromisna. Prihvatio je deo medicinskog štaba, ali su podvlačili da je njihovo mišljenje da mere treba da traju 14 dana - rekla je Ana Brnabić, nakon sednice Kriznog štaba.

Raspravlja se koliko su žustre sednice, koliko ima rasprava, ali to je sasvim normalno, izjavila je Brnabić.

- Rad ovog Kriznog štaba je pravi primer kako se radi u teškim okolnostima, kako se postižu kompromisi. Svima je jasno koliko su mere teške i da moraju da budu stvar kompromisa i svi i dalje sedimo na Kriznom štabu - istakla je premijerka.

Kako je napomenula premijerka niko iz Kriznog štaba nije rekao da će da ga napusti jer je postignut kompromis.

- I svi izlazimo nezadovoljni sa sednice ali zajedno, gurajući dalje i svedoci smo toga da mere daju rešenja. Da nema kompromisnih rešenja, privreda bi stala ili bi pukao zdravstveni sistem ali ovako nastavljamo dalje - objasnila je premijerka i dodala:

- Da imamo mnogo rasprava, žustrih rasprava, ali se držimo zajedno i idemo zajedno.

Nakon sednice usvojene su nove mere.

Od sutra do ponedeljka režim rada će biti kao za vikend. Od večeras se sve zatvara, a od ponedeljka ćemo videti. Nećemo uvoditi policijski čas, neće biti zabrane kretanja. Radiće prodavnice, apoteke, pumpe, sve što je neophodno za normalan život - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Od ponedeljka će i đaci nižih razreda osnovne škole preći na onlajn nastavu.

- Vrtiće ne možemo da zatvorimo. Oni nastavljaju da rade. Koliko god mogu da se poštuju mere. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, molim da nam se jave. Niži razredi osnovne škole, najverovatnije ćemo i tu preći na online nastavu jer je to čvrsta preporuka Kriznog štaba - kazala je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Родољуб

    16. mart 2021 | 10:14

    Обавестите тзв. медицински део Кризног штаба да не глуме строгоћу него нека организују здравство тако да буду успешни у свом послу. Никакво затварање није прихватљиво! Народу је доста! Уколико се ипак усуде на такву одлуку, судећи по друштвеним мрежама, догађаји у јулу ће изгледати као дечија игра у односу на оно што се може очекивати. Много више бесних људи ће бити на улицама.

  • kralj

    16. mart 2021 | 09:54

    Apsolutno predvidiv scenarijo.Vec od sledece nedelje pocinju raspusti sirom EU,a samim tim i roditelji uzimaju odmor i zele da posete svoje u otadzbini...Sve je jasno ko dan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA