Oštrije mere izvesne: Završene konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba i Vlade

 
 ≫ 
  • 61

Tačna ograničenja biće poznata sutra

Korona virus, nezaposlenost Foto: Shutterstock

Konsultacije medicinskog dela Kriznog Štaba i predstavnika Vlade završene su posle više od sat i po vremena.

Prema prvim informacijama, izvesno je da će mere koje će se odnositi na naredne dane biti pooštrene, ali tačna ograničenja, kao i na šta će se konkretno ona odnositi biće poznata sutra, prenosi Blic.

Članovi Kriznog štaba, medicinski deo i predstavnici Vlade Srbije sastali su se danas u 15.30 sata da bi doneli odluku o novim merama. Ta odluka će, građanima biti saopštena sutra, ali sasvim je izvesno da će u narednim danima ograničenja biti pooštrena.

Juče i danas u Srbiji je, prema poslednoj odluci Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa od petka, sve zatvoreno osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi.

Takođe je odlučeno da srednjoškolci i sledeće nedelje treba da nastave sa onlajn nastavom, a novina je da će im se od sutra u nastavi na daljinu pridružiti i učenici viših razreda osnovnih škola. Prema aktulenim merama, tokom radnih dana duže vreme nije bilo ograničenja, a ugostiteljskim objektima dozvoljeno je da rade do 20h.

Nijedna država ne može da donese mere koje će biti toliko efikasne da spreče masovno zaražavanje ako se svaki pojedinac ne ponaša odgovorno i savesno, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević. 

Ona je gostujući u emisiji Uranak na K1 televiziji, rekla da svako sam za sebe mora da ograniči svoje kretanje i smanji rizik.

Video: Kisić: Zatvaranje na određeni period poželjno kako bi ojačali sistem i spasili zdravstvene radnike

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    14. mart 2021 | 18:21

    Ne smem da odem u prodavnicu auto delova, a smem da idem na posao gde radim sa 70 ljudi u jednoj prostoriji. Kakve su to besmislene mere?

  • ...

    14. mart 2021 | 17:44

    Ovo je iživljavanje i maltretiranja naroda.

  • PRVI MAJ

    14. mart 2021 | 17:49

    SAMO NAS MALTRETIRATE VEC GODINU DANA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA