"Medicinski deo Kriznog štaba traži da se mere produže na 14, pa čak i 21 dan. Niko to ne krije"

 
 
 ≫ 
  • 11

Krizni štab je danas doneo odluku da sve bude zatvoreno za vikend, osim prodavnice prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi

Medicinski deo Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa traži da se mere produže na 14, pa čak i 21 dan, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković, posle sednice štaba.

Kako je naveo, lekari su bili jasni u tom zahtevu.

- Mi to ne krijemo. Niko to ne krije. Od ponedeljka ćemo videti koje će mere biti na dalje razmatrane za Srbiju u celosti - istakao je doktor.

Podsetimo, Krizni štab je danas doneo odluku da sve bude zatvoreno za vikend, osim prodavnice prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi.

- Sve mere počinju večeras. Punktovi za vakcinaciju će raditi nesmetano - rekao je Gojković i zahvalio se medicinskom delu kriznog štaba i našim lekarima i medicinskim sestrama jer je ovo ko zna koji vikend koji oni neće imati odmor.

On je odgovorio i na pitanje da li su se u Srbiji pojavili i drugi sojevi korona virusa, osim britanskog:

- Krivac za ovo što nam se sad dešava je korona virus, sve moguće njegove mutacije, ali smo najveći krivci mi koji se ne pridržavamo mera. Verovatno cirkulišu i drugi sojevi, ali to u ovom trenutku nije toliko važno. Rade se ispitivanja, nije na meni o tome da govorim. Naši virusolozi to prate - rekao je Gojković.

Video: Da li se u Srbiji pojavio još neki soj korone, osim britanskog. Dr Gojković: Verovatno

(Telegraf.rs)

Video: Predivna priča o spasavanju zaštićene i ugrožene vrste: "Vrtela se kao vitez Koja nasred puta"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    12. mart 2021 | 13:04

    Medincinski deo kriznog staba prima platu a ja ne! Tako da ne smeju da traze nista!!! Ako mi nemamo, nece imati odakle ni njima da se daju plate! Vojska, policija, medicinski radnici, politicari, sve to ide od nasih para. Ako mi ne placamo, nece biti ni za njih! Bojkot kriznog staba!!!!

  • boki

    12. mart 2021 | 12:51

    Sada neka krizni stab da plate mojim radnicima i neka im oni hrane porodice ja vise nemam.

  • Tara

    12. mart 2021 | 13:27

    Pa sto niste za vikend zatvorili i prodavnice,pumpe i apoteke sto oni nece da se zaraze sami ljudi koji idu po kaficima i trznim centrima ce da se zaraze a ivi istali ko ih sisa gluposti donosite ilizatvarak sbe ili sbe otvorite ovako su vam mere glupe i kakve mere donose tako vam i narod veruje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA