Usred noći, čuo sam lom: Nišliji obesni mladići ukradenim busom slupali auto, mora da plati i kaznu

 
 
 ≫ 
  • 22

- Meni ostaje da vidim šta da radim sa štetom koja me je snašla. Oštećena je hauba, branik, guma, far, žmigavac, zadnji branik, zadnje štop svetlo… - kaže Miloš Stanković

- Oko ponoći sam čuo lom, pretpostavio sam da mi je stradao auto jer mi je stan na prvom spratu, pet metara od mesta gde mi je parkiran "citroen". Izašao sam na terasu i video da mi nema auta… Istrčao sam ispred zgrade kad vidim na parkingu autobus. Krenuo sam ka vozilu kad iz njega istrčaše dvojica mladića i pobegoše – priča Nišlija Miloš Stanković čiji su automobil slupali obesni momci i to ukradenim autobusom.

D. B. (19) i njegov vršnjak M. Ž. su sinoć na parkingu kod tržnog centra “Roda” obili dva autobusa, a onda ušli u jedan i krenuli u vandalski pir. Na parkingu su udarili u “tojotu” pa u drugi “autobus”, a zatim bez zaustavljanja krenuli ka Vizantijskom bulevaru. Kod broja 118 sišli su sa kolovoza na parkiralište stambene zgrade gde su osim “citroena” Miloša Stankovića oštetili i “pežo” njegovog komšije. Usput su udarili u betonski stub, pa su slupali i autobus kojim su divljali po gradu.

- Policija je vrlo brzo stigla i sve je bilo gotovo za desetak minuta. Meni ostaje da vidim šta da radim sa štetom koja me je snašla. Oštećena je hauba, branik, guma, far, žmigavac, zadnji branik, zadnje štop svetlo… Videćemo da li je još nešto stradalo, ali šteta treba da se plati. Po meni, trebalo bi da je plati osiguranje autobusa, ko je vozio mene ne interesuje – kaže Miloš.

Mora da plati kaznu zbog parkiranja na nedozvoljenom mestu

Dodaje, da ga je snašla još jedna muka jer su mu policijski službenici kazali da je parkirao na nedozvoljenom mestu te da treba da plati 2.500 dinara.

- Pa, stvarno ne znam gde da parkiram posle 30 godina… Parking iza zgrade je prepunjen, sve te godine tu ostavljam vozilo – rekao je ogorčeni Nišlija.

Komšija gore prošao

Stankovićev komšija, vlasnik “pežoa” koji je oštećen kada je u njega udario “citroen” nakon što ga je odbacio autobus, osim što nam je pokazao vozilo, nije želeo da komentariše ovaj događaj. Umesto njega, to je učinio Miloš ističući da je njegov komšija pretrpeo veću štetu iako tako ne izgleda, jer je njegovo vozilo i novije i skuplje.

NIšlija Miloš Stanković, oštećen automobil Auto Miloševog komšije, Foto: Dragana Kocić

- Verujem da će morati da plati bar 500 do 1000 evra, da auto dotera u red – rekao je Miloš.

Dodao je da je Vizantijski bulevar uopšte kritična deonica jer se nepažljivo vozi.

- Ja sam na sudu sa jednom ženom koja je mene i suprugu udarila kad je silazila sa trotoara. Još nam je kazala da sačekamo da ćerku i kuče odveze kući pa da će onda sa nama razgovarati… A, moja žena je zadobila teške povrede… Evo sad, moj advokat će dobiti još jedan zadatak – kazao je Miloš.

"Pod gasom" i "vozač" i njegov ortak

Niška policija je saopštila da je alkotestiranjem ustanovljeno da je lice koje je upravljalo autobusom imalo 1.63 promila alkohola u organizmu dok je njegov "ortak" imao 0.38 promila.

- U ovom događaju nije bilo povređenih osoba – navela je policija u svom saopštenju.

Kod mladića koji je vozio autobus, pronađen je i ključ za pokretanje vozila. Za sada nema informacija šta je momke navelo na nesvakidašnju krađu, naročito što nisu poznati kao učinioci krivičnih dela. Obojica će nakon isteka zadržavanja biti privedeni sa krivičnom prijavom nadležnom tužiocu.

Autobus istog prevoznika, ukraden je i 2017. godine a za volanom se tada našao dvanaestogodišnji dečak koji je prešao šest kilometara pre nego što je zaustavljen.

Novinar Telegrafa pokušao je da kontaktira prevozničko preduzeće čiji je autobus, ali zbog praznika, nadležni nisu bili dostupni.

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    16. februar 2021 | 16:58

    Slupali mu auto a policija ga dokrajcila kaznom za parking. Jos da su mu ispalili metak u celo bar da se covek ne nervira.

  • Peja

    16. februar 2021 | 17:05

    Pisonja i Zuga :D

  • Crnogorac

    16. februar 2021 | 17:16

    Ti si kriv nepropisno si parkiran klinci ne bi ostetili autobus da nisi tu parkirao plati autobusu kaznu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA