Novosadski vitez Dušan (23) izgubio štit velike emotivne vrednosti: Nalazaču nagrada od 100 evra

 
 ≫ 
  • 13

Dušan je imao dobru nameru - razgovarao je sa decom u centru grada o viteštvu, pravim vrednostima, a onda je zbog umora zaboravio štit

Dušan Milojević, štit, Novi Sad Foto: Privatna arhiva

Novosadski vitez i student istorije, Dušan Milojević (23), izgubio je svoj štit. Kako za njega ima veliku emotivnu vrednost, moli poštenog nalazača da ga pozove i vrati mu štit, a mladić će mu za to dati i novčanu nagradu od 100 evra.

Jedan topao subotnji dan i dobronamerna ideja mladića iz Novog Sada da u kostimu viteza, sa štitom, prošeta centrom grada, kako bi sa decom razgovarao o srpskoj istoriji - završio se ne tako lepo.

Sve je proticalo kako treba. Mališani su mu prilazili, fotografisali se sa njim, a Dušan je strpljivo sa dedcom razgovarao o viteštvu, Nemanjićima, srednjovekovnim vrednostima.

- Lep je dan bio. Obukao sam odelo viteza, šetao sa ljudima, imao sam performans. Razgovorom smo širili viteštvo, edukovao sam decu o nekim pravim vrednostima. A onda se sve završilo ne tako dobro. Naime, kada sam krenuo kući, i dok sam pakovao stvari u auto koji je bio parkiran kod Riblje pijace, naslonio sam štit pored. Valjda sam bio umoran, ušao u auto, i ostavio štit. Tek posle sam se setio da sam ga ostavio, vratio se odmah do pijace, ali štita tamo nije bilo - priča Dušan za Telegraf.rs.

Dušan Milojević, štit, Novi Sad Foto: Privatna arhiva

- Tu su pored stajali neki tinejdžeri, možda su ga oni uzeli - dodaje ovaj mladić koji i radi, osim što studira i promoviše viteške vrednosti.

Kako nam priča, štit mu je napravio deda, koji se dosta zanimao za viteštvo, pa je tako napravio i dosta drugih rekvizita i kostima.

- Iako je od lima i nema neku veliku materijalnu vrednost, za mene ima ogromnu vrednost i zato bih voleo da ga povratim. Baš bi mi značilo da ga dobijem nazad. Nalazaču bih dao nagradu od 100 evra - poručuje Dušan.

Ukoliko imate neku informaciju, i želite da budete vitez ovom mladiću koji je to zaslužio, pozovite ga na broj telefona 065/3160292.

Video: Betmen kakvog još niste videli: Upoznajte mračnog viteza

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jln

    8. februar 2021 | 12:20

    Vratite mu to!

  • Duska

    8. februar 2021 | 12:32

    Meni je ovo super simpaticno, stit mu je deda napravio, bas lepo. Videla sam ga u Zmaj Jovinoj izuzetno je ljubazani i fin decko . Slikala su se deca moja sa njim, lepo su se igrali sa njim i macem. Posle smo kuci gledali crtani vezano za Nemanjice. SJAJNA IDEJA

  • Kole 33333

    8. februar 2021 | 11:35

    Smotani vitez 😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA