Bahati vozač se snimao kako vozi po travnatoj površini i trotoaru, pa snimak objavio na TikToku

 
 
 ≫ 
  • 0

Zabranjeno je kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekta javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju

Bahata vožnja Printskrin: TikTok/@b72_b72

Navikli smo da bahati vozači na društvene mreže kače primere svoje bahate, uglavnom prebrze vožnje. Na ovom video snimku suvozač snima mladića koji vozi travnatom površinom, razdelnim ostrvom koje deli kolovoz i trotoar. Posle kraće vožnje po travi, čak je u jednom trenutku vozio i po trotoaru.

Šta je hteo ovim klipom, samo on zna. Nadamo se samo da će policija naći i adekvatno kazniti vozača. Kretanje zelenim površinama je inače zabranjeno, bar u Beogradu. Grad Beograd je parkiranje na zelenim površinama regulisao Odlukom o komunalnom redu, u čijem Članu 23 piše:

"U cilju zaštite površina javne namene i površina u javnom korišćenju zabranjeno je kretanje, zaustavljanje ili parkiranje vozila na javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekta javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju."

Što se tiče kazne, u istoj Odluci piše:

- Novčanom kaznom od 25.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako se kreće, zaustavlja ili parkira vozilo na javnoj zelenoj površini (parkovi, spomen parkovi, zelene površine na skverovima, trgovi i pjacete, zelene površine duž i u okviru puta) i na zelenoj površini oko objekta javne namene.

- Novčanom kaznom od 15.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako se kreće, zaustavlja ili parkira vozilo na javnoj zelenoj površini (travnjaci, drvoredi i drugi zasadi, zelene površine duž obala reka i drugih vodenih površina, pošumljeni tereni, rekreacione površine i dr.) i na zelenoj površini u javnom korišćenju.

Video: Poznat po bahatoj vožnji: Suludo vozio u rikverc ulicama Beograda

(Telegraf.rs)

Video: Počelo suđenje Miki Aleksiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA