Vučić: Očekuje se vakcinisanje preko 80 odsto nacije

 
 ≫ 
  • 16

On je rekao da se za manje od dva sata telefonom prijavilo više od 17.000 ljudi

Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se očekuje da će se protiv korona virusa vakcinisati preko 80 odsto nacije.

On je rekao da se za manje od dva sata telefonom prijavilo više od 17.000 ljudi.

Dodao je da očekuje da će država biti u stanju da vakciniše 80 odsto nacije, a da će želju za vakcinacijom iskazati više od 90 odsto.

- Što govori da su oni sa besmislenim teorijama zavere u manjini, ali su glasni i ništa više od toga - konstatovao je Vučić.

Na pitanje kada će se on vakcinisati, i da li će sačekati kinesku vakcinu, s obzirom na informacije da je efikasnost kineske "Sinovak" vakcine, pokazalo da je njena efikasnost nešto veća od 50 odsto, Vučić je rekao da će svakako primiti vakcinu, svejedno koju, te da će Srbija dobiti drugu kinesku vakcinu, Sinofarm, koja je nešto drugačija.

Pfizer BioNTech Fajzer Biotek vakcina koronavirus Vučić je rekao da se za manje od dva sata telefonom prijavilo više od 17.000 ljudi - Foto: Tanjug/AP

- Pozivam sve da prime vakcinu. Ja nisam od onih koji su potrčali da prime vakcinu, želim da delim sudbinu svih ljudi. Svejedno mi je koju ću vakcinu primiti, kao i članovi moje porodice - rekao je Vučić.

Podsetimo do sada je više od 180.000 građana izrazilo interesovanje za vakcinaciju preko portala eUprave.

- Prijavljivanje je vrlo jednostavno. Postoji jednostavan elektronski upitnik, a građani ne moraju da budu registrovani na portalu. Za starije građane prijavljivanje mogu da obave i njihovi mlađi ukućani, i već sad imamo podatak da 10 odsto prijavljenih čine stariji od 75 godina - rekao je direktor Kancelarije za informatičke tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović.

On je dodao da od jutros uz podršku Telekoma Srbija radi i kol centar za prijavljivanje telefonom na broju 0800 222-334 za one građane koji ne mogu da se prijave preko interneta.

Postupak je sličan, s tim da će sve neopohodne podatke u prijavu unositi operateri kontakt centra.

Telefon kontakt centra dostupan je do 8 do 20 časova svakog dana, a prijavljivanje preko portala je moguće 24 sata.

Video: Ovako izgleda prijava za vakcinaciju putem portala eUprava: Potrebno je 14 koraka i 5 minuta vremena

(Telegraf.rs)

Video: Čamagić: Radovi na rekonstrukciji Trgovačke škole trajaće do jula naredne godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA