Lekarska komora Srbije: Ne predstavljajte se zaštitnicima naše profesije zarad svoje promocije

 
 
 ≫ 
  • 6

- Mnogi, koji javno istupaju, su bili lečeni i izlečeni u našim zdravstvenim ustanovama od strane tih istih lekara i sestara i od njih očekujemo da ispričaju kako zdravstveni sistem funkcioniše i kakav je odnos medicinskih radnika prema pacijentima - ističu u LKS

KBC Bežanijska kosa Foto: Marko Jovanović

Lekarska komora Srbije (LKS) apelovala je, zbog sve češćih javnih istupanja osoba koje nisu zdravstveni radnici i nisu uključeni u rad zdravstvenog sistema, da se lekari i lekarska profesija ne instrumentalizuju za lične ciljeve.

- U ovom trenutku su hiljade naših kolega još u crvenim zonama i bore se za svakog pacijenta koji im stigne ne pitajući se koje je vere, nacije ili političke opcije i opredeljenja. Mnogi, koji javno istupaju, su bili lečeni i izlečeni u našim zdravstvenim ustanovama od strane tih istih lekara i sestara i od njih očekujemo da ispričaju kako zdravstveni sistem funkcioniše i kakav je odnos medicinskih radnika prema pacijentima - navodi se u saopštenju LKS.

Dodaju se da će o smrtnosti lekara, odnosno žrtvi koju je njihova profesija podnela, Lekarska komora Srbije zajedno sa relevantnim institucijama uraditi analizu za svaki pojedinačni slučaj.

- Takođe ćemo insistirati da i kada pobedimo ovu infekciju ne bude zaboravljen ogroman teret koji su zdravstveni radnici izneli. Smrt svakog kolege je veliki gubitak, a Кomora će kroz svoj angažman nastojati da ostanu upamćeni oni koji su izgubili život radeći sa kovid pacijentima. Za svakim našim kolegom iskreno žalimo i saosećamo sa njihovim bližnjima, i upravo zbog njih i zbog svih onih koji su još uvek u skafanderima, ne želimo da se žrtva lekara Srbije instrumentalizuje - ističe se u saopštenju:

- Još jednom apelujemo na sve građane, a posebno na one koji dobijaju medijski prostor, da se sa dužnim poštovanjem odnose prema svemu onome što medicinski radnici sada podnose i da se ne predstavljaju zaštitnicima naše profesije u cilju sopstvene promocije.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    13. januar 2021 | 13:28

    Ja mogu da kazem kakav je odnos u cacku u plavoj hali prema pacijentima,nikakav,bolesnici izlaze gori nego sto dodju u nju,nega nula,lekove sami kupujete,dekubit rane na sve strane i da ne pricam ostalo a ima dosta toga,verovatno ima ustanova gde sve funkcionise kako treba ali u provinciji ne,borite se samo da ne odete u bolnicu

  • Cccc

    13. januar 2021 | 13:08

    Pali!!!!,

  • JS

    13. januar 2021 | 18:22

    Gde ste vi kao Komora bili do sada? Kada je trebali da se oglasite ćutali ste, a sada kada se sabiraju utisci, nadam se na kraju, vi se javljate? Sram vas bilo. Godinu dana ste ćutali, niste se oglašavali, zahtevali opremu i uslove za sve. Stidite se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA