Još jedan zdravstveni radnik žrtva korone u Srbiji: Preminula laborantkinja Snežana iz Varvarina

 
 ≫ 
  • 3

"Teško da možemo da poverujemo da nas je napustila. Veliki je to gubitak za njenu porodicu i za naš Dom zdravlja, gde je svi oplakuju"

korona virus, koronavirus, bolnica, lekar Foto: Tanjug/AP

Proteklog vikenda je u Domu zdravlja u Varvarinu dežurstvo počelo minutom ćutanja za Snežanu Radovanović (58), omiljenu laborantkinju ove zdravstvene ustanove koja je od posledica virusa korona preminula u Opštoj bolnici Kruševac. Kako saznaju „Novosti“, Snežana je izgubila bitku sa bolešću na Infektivnom odeljenju kruševačke bolnice.

- Korona je odnela divnu osobu, našu laborantkinju Snežanu Radovanović bila je uvek tiha, predusretljiva, divna koleginica, kako je rekao njen suprug, uvek sa osmehom - svedoči za „Novosti“ dr Jasmina Rakić, direktorka Doma zdravlja „dr Vlastimir Godić“ u Varvarinu.

- Teško da možemo da poverujemo da nas je napustila. Veliki je to gubitak za njenu porodicu i za naš Dom zdravlja, gde je svi oplakuju. Ostaće zauvek u našim srcima.

Posted by Temnic Info on Friday, January 8, 2021

Snežanu dobro pamte i pacijenti. Kažu da je uvek bila prema svima ljubazna. Nikada se nije žalila na posao i bila je spremna da svima izađe u susret. U Domu zdravlja radila je od prvog dana, živela je u Bačini, gde je i sahranjena 7. januara.

U prvom talasu epidemije, Varvarin je izgubio još dva medicinska radnika. Od posledica KOVID infekcije preminuli su Miroslav Vasić (58), koji je važio za vrhunskog stručnjaka, a u rodnom kraju gde je godinama nakon završenog Medicinskog fakulteta u Nišu, imao privatnu praksu, bio je mnogima omiljeni lekar. Svoju karijeru, popularni dr Mića počeo je upravo u Domu zdravlja.

Samo nekoliko dana kasnije, virus je odneo život dr Dragoslava Arsića(70),uvaženog specijaiste-pneumologa, odbornika SNS u lokalnom parlamentu, koji je bio angažovan pri komisiji RFZO.

Od početka epidemije,u Varvarinu je 15 pacijenata preminulo sa dijagnozom KOVID-19, a u istom periodu,virus korona registrovan je u 467 slučajeva.

Video: Samo u ovoj bolnici se operišu kovid pacijenti: Telegraf u crvenoj zoni KBC Bežanijske kose

(Telegraf.rs)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    11. januar 2021 | 10:09

    Greota ovoliko zdrastvenih radnika da umre...neka im je vecna slava i hvala!!!

  • Sale

    11. januar 2021 | 10:18

    Strasno! Saucesce porodici! A oni pustanju skole... E zemljo Srbijo!

  • Sale71

    11. januar 2021 | 10:56

    Treba ispitati kvalitet onih plastičnih odora u koje su lekari umotani 12 do 14 sati dnevno,garant je to nešto kinesko poluotrovno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA