U igri na humanost svi pobeđuju: Mozzart donirao oko milion evra tokom krize

Godina za nama potvrdila je ko su pravi filantropi među domaćim kompanijama, a regionalni lider u oblasti igara na sreću tokom cele 2020. pomagao državi i zdravstvenom sistema u borbi protiv korona virusa. Ujedno su nastavljene sve redovne humanitarne akcije

  • 1
Mozzart Foto: Nikola Mažibrada

U vremenu potpune neizvesnosti, posebno je bilo važno donositi prave odluke. Mozzartova je glasila: igra na humanost se nastavlja! Čak i ako ceo sport stane, a gubici kompanije su i do 95 odsto... U godini krize izvesno je bilo samo da će lider u priređivanju igara na sreću nastaviti da pomera granice u društvenoj odgovornosti. Ukupno je u 2020. donirano oko milion evra, a filantropske dresove oblačili su i sami zaposleni, jer je za borbu protiv korona virusa bio potreban timski rad.

Mozzart Foto: Branko Starčević

Ni tokom vanrednog stanja, najvažniji meč nije prekinut – onaj na polju solidarnosti., koja je dobila potpuno novo značenje ako se posmatra iz ugla Mozzartove kontinuirane podrške zdravstvenom sistemu i ugroženima od prvog dana epidemije. Novčane donacije u bolnicama širom zemlje, deset respiratora, 20 kreveta za intenzivnu negu i druga najsavremenija oprema, tehnički uređaji za bolničke sobe, 75 tona voća za zdravstvene radnike i pacijente… Zatim pomoć Sigurnim kućama, paketi za sugrađane starije od 65 godina koji nisu smeli da napuštaju domove...

Mozzart Foto: Branko Starčević

- Više od 300 zaposleniih Mozzarta prijavilo se da volontira tokom vanrednog stanja. Programeri su za tri dana napravili veb-servis koji brzo i lako povezuje volontere i one kojima je pomoć neophodna, vozači su prevozili osnovne životne namirnice i opremu za medicinske centre, magacioneri su pomagali u pakovanju, a dosta operatera angažovano je u dopremanju pomoći penzionerima do kućnog praga. Zaposleni su učestvovali i u akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je organizovana sa Institutom za transfuziju iz Beograda, kao i u prikupljanju sredstava za onkološke pacijente u sklopu “Run and walk for BelHospice”. Za sve učinjeno tokom pandemije korona virusa kompanija je dobila i priznanje od Ministarstva odbrane. Sve ovo smo postigli timskim radom, jer samo ujedinjeni možemo da se izborimo sa ovom teškom situacijom – naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Ujedno su nastavljene sve redovne aktivnosti kompanije, poput akcije „Stop nasilju nad ženama“ koju je podržalo više od 650 sportista, a Mozzart i dnevni list „Danas“ su ceo mart podizali svest o ovom problemu u okviru kampanje „Nije samo 8. mart dan žena“. Kroz “Humanitarni tiket u podne” prikupljeno je više od 3 miliona dinara za pomoć ustanovama, a najviše za lečenje dece. Decembar je proglašen mesecom humanosti tako da je ulog od 10.000 dinara koji ova kompanija svakoga dana daje poznatim ličnostima za tipovanje  bio ujedno je i zagarantovani dobitak,

Tokom pandemije  otvorena su i tri nova igrališta u okviru akcije “100 terena za jednu igru” – dva u Beogradu i jedan u Kruševcu. Kompanija je izgradila i dečije igralište u porti crkve u Vrčinu.  Izdvojila se i akcija "Novi dresovi za nove šampione" usmerena na pomoć lokalnim klubovima koji nisu u mogućnosti da se sami finansiraju, novu opremu samo u prošloj godini dobilo je 1.000 sportista iz oko 40 klubova. Podržan je i sjajan projekat “Besplatna škola fudbala”, koji omogućio brojnoj deci da treniraju bez novčane nadoknade.

Mozzart Foto: Branko Starčević

Mozzart je tokom cele godine pomagao i brojne druge ustanove, organizacije, fondacije, a Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu donirao je teretanu na otvorenom.

Podrška kulturi je bila potrebnija nego ikad, a kroz plemeniti listić je uručena pomoć Kolarcu, za kupovinu tehničke opreme sa kojom će moći da strimuju koncerte. U saradnji sa CEBEF-om, organizovana je akcija “Igraj u Mozzartu, gledaj FESR i pomozi deci”, a Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu doniran je električni klavir. Ovaj instrument stigao je i u dom sedmogodišnjeg kompozitora Andreja Stojanovića, a još šestoro mladih talenata dobilo je pomoć od ove kompanije u 2020, u sklopu podrške na putu ka daljem usavršavanju.

I na polju ekologije je ova kompanija bila aktivna kao i do sad, pa je organizovana akcija čiščenja Bloka 45 i naselja Vojvode Vlahović, a u 2021. će se još jače raditi na velikim eko-projektima. Kao i na svim ostalim, jer ništa ne može da zaustavi Mozzart u igri na humanost. U jednoj od najtežih godina, pokazalo se da odluka o humanitarnom radu nema veze sa dobicima.

Mozzart Foto: Nikola Mažibrada

ZAPOSLENI SU MOZZARTOV DŽEK-POT

Glavna snaga ove kompanije su upravo njeni zaposleni, koji su uspeli da iznesu veliki teret u kriznim situacijama, a nisu morali da brinu za svoje radno mesto. Svih 5.000 je sačuvano i u toku pandemije, a čak su stalno otvarane i nove pozicije – ukupno je bili oko 450 novozaposlenih ove godine. Lidersku poziciju Mozzart je potvrdio i time što je prva domaća kompanija koja je skratila radnu nedelju sa 40 na 38 časova, pa zaposleni u centrali petkom završavaju posao u 14h, dok je za one kojima priroda posla to ne dozvoljava, ovaj benefit omogućen u drugim danima ili smenama.

NOVAK JE ŠAMPION JU-ES OPENA

Veliki odjek u javnosti imala je i akcija "Za nas šampion". Kada su Novaka Đokovića diskvalifikovali sa US Opena, kompanija Mozzart isplatila sve igrače koji su tipovali da će najbolji srpski teniser podići pehar.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kok

    1. januar 2021 | 13:01

    Koliko su zivota odneli i porodica upropastili(kladionice) to je najmanje sto mogu da ucine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA