Dr Gordić, majka troje dece, preminula od korone: Ove reči je izustila 3 dana pre nego se razbolela

 
 
 ≫ 
  • 54

Za njom ostalo troje maloletne dece

DR Danijela Gordić, Foto: Privatna arhiva

Pulmolog iz Kraljeva dr Danijela Gordić (47) preminula je sinoć od posledica korona virusa, objavile su njene kolege na društvenim mrežama.

Kako su naznačili u poslednjem pozdravu dragoj koleginici, reč je o majci troje maloletne dece, supruzi, velikom profesionalcu, pobožnoj osobi, širokog osmeha po kom će je pamtiti.

- Noćas je u Beogradu posle kraće bolesti preminula dr Danijela Gordić, specijalista interne medicine i subspecijalista pulmologije, zaposlena u OB "Studenica". Dr Gordić je rođena 04. 02. 1973. godine u Skoplju. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Kraljevu, a Medicinski fakultet u Beogradu. Od 2000. godine je zaposlena u Zdravstvenom centru "Studenica". Tokom radnog veka neprekidno se usavršavala - magistrirala je 2004. godine, specijalizaciju iz interne medicine završila 2006, a užu specijalizaciju iz pulmologije 2017. godine.

Uz razoružavajuće topao, gotovo dečji osmeh, obraćala se svakom pacijentu sa posebnom pažnjom. U razgovoru ljubazna, beskrajno strpljiva, u poslu pedantna, precizna, odgovorna, požrtvovana. Za sve je imala vremena, snage i strpljenja. A onda nas jedne decembarske noći tiho, onako kako odlaze anđeli, zauvek napustila.

Nebeska bolnica je od danas mnogo bogatija jer u svojim odajama ima vrsnog lekara, majku, ćerku, sestru, suprugu... Sa velikim poštovanjem i ponosom čuvaćemo uspomenu na našu Nelu, doktorku anđeoskog lika i čarobnog osmeha. Dr Danijela Gordić je bila udata, majka troje dece. Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni - saopštili su iz Zdravstvenog centra "Studenica" u Kraljevu.

Informaciju o spomenutoj kraćoj bolesti, dopunili su iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije naznačivši da je reč o koleginici preminuloj od posledica kovida 19.

Danijela Gordić Facebook Printscreen/ Sindikat lekara i farmaceuta Srbije

Jedan od kolega na Fejsbuku se prisetio i poslednjeg razgovora sa koleginicom Gordić.

- Vlado, ne mogu više, umorna sam. To mi odzvanja u ušima - navodi šta mu je rekla samo tri dana pre nego što se razbolela.

- Noćas je preminula mag. sci Dr Danijela Gordić, pulmog iz Kraljeva u 48 godini života. Iz crvene Kovid zone, sa prve linije. Troje male dece ostaju bez majke. Divna mlada doktorka sa blagim osmehom večitog deteta otišla je medju anđele - stoji u još jednom jednako potresnom oproštaju na društvenim mrežama.

Video: Srpkinja iz Sijetla zasvirala Marš na Drinu u čast preminulog lekara: Za Vas, doktore Laziću

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    20. decembar 2020 | 22:43

    Svima vama,koji bi bezobzirno skitali po kaficima,trznim centrima,svima vama koji sa siptomima korone lagano setate,gde ce vam srce? Gde ce vam dusa?! Zar ne pomislite da ce zbog vase bahatosti ,mozda nestati neciji zivot,budite i vi junaci iako niste lekari,pa ih spasite od samih sebe!

  • Mimi

    20. decembar 2020 | 16:08

    Što se ne oglasi dr. sveznalica i ne objasni kako najsmešniji virus ubi i ovu divnu doktorku? Da li je virus još uvek smešan?

  • S.M.

    20. decembar 2020 | 16:22

    Molimo da neko organizuje, da se pomogne deci na bilo koji nacin, materijalno, kako god. Uzas. Neka Bog da mir dusi njenoj, a porodici olaksa dane koji dolaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA