Dr Janković: Ovo postaje i više nego iscrpljujuće, moramo da se strpimo u narednih mesec, dva

 
 
  • 2

Načelnik Klinike za anesteziju KC Niš, Radmilo Janković, navodi da nema razloga za popuštanjem mera, posebno ne pred Novu godinu

Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš Dr Radmilo Janković / Foto: Privatna arhiva

U Kliničkom centru (KC) Niš kažu da se smanjuje broj zaraženih korona virusom na bolničkom lečenju, ali upozoravaju da mesta opuštanju nema.

Načelnik Klinike za anesteziju Radmilo Janković ukazuje da i dalje postoji veliki pritisak na intenzivnu negu, juče je bilo kritično 66 pacijenata.

- Za sada je malo mirnije, imamo nekoliko slobodnih mesta. Generalno imamo slobodnih mesta i ono, što ja znam, da sve okolne kovid bolnice imaju kapacitete da prime i da i je intenzitet prijema manji i da je broj otpusta bio veći - navodi Janković za RTS.

Možda ovo, kaže, deluje kao neko smirivanje, ali ne bi smelo da se desi da ovo zavara bilo koga sa nekim popuštanjem mera, naročito ne oko Nove godine.

- To se možda neće videti oko Nove godine, ali ponovo janura hoće. Zaista ovo postaje i više nego iscrpljujuće, nema nikakvog razloga za nekim posebnim olakšavanjem, u smislu masovnih okupljanja i proslava - to svakako ne. Moramo se strpiti narednih mesec-dva. Vakcina je već na vidiku, krenuće imunizacija - istakao je Janković.

Zamolio je za strpljenje narednih nekoliko meseci kako bismo naredno leto dočekali u skladu sa životima kakve smo nekada vodili.

Video: Telegraf u obilasku VMA: Pacijent u intenzivnoj nezi priča vic

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    19. decembar 2020 | 23:35

    Nek vas zamene malo ovi strucnjaci sto sastance svaki dan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA