Kapaciteti u požarevačkoj bolnici prepuni: Ubacuju pomoćne krevete, sva kiseonična mesta su zauzeta

 
 
 ≫ 
  • 3

Na respiratorima je trenutno šest pacijenata, dok je 13 na neinvazivnoj ventilaciji. Sva kiseonična mesta su zauzeta, oko 100 pacijenata je na terapiji kiseonikom

pozarevac  opsta bolnica Foto: obp.rs

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 215 pacijenata sa simptomima korona virusa, od kojih čak 211 iz Braničevskog okruga, navode iz ove zdravstvene ustanove.

- Tokom jučerašnjeg dana imali smo 18 prijema od 45 upućenih u bolnicu i 14 otpusta. Naši kapaciteti su prepunjeni. Trenutno imamo 10 odsto više pacijenata od maksimuma u crvenoj zoni, a da bismo primili sve pacijente, koji mahom dolaze u teškom stanju, primorani smo da ubacujemo pomoćne krevete. Problem pojačava činjenica da u ovom momentu imamo 83 kovid pozitivna radnika bolnice od kojih je jedan hospitalizovan - navodi se u saopštenju bolnice.

Trenutno je u izolaciji 98 zaposlenih, od kojih 41 lekar.

Kako dodaju, svi pacijenti su u teškom stanju. Na respiratorima je trenutno šest pacijenata, dok je 13 na neinvazivnoj ventilaciji. Sva kiseonična mesta su zauzeta, oko 100 pacijenata je na terapiji kiseonikom.

- Tokom jučerašnjeg dana u kovid zoni preminuo je jedan pacijent iz okoline Kučeva - muškarac rođen 1940. godine. Zbog okolnosti sa obolelim zdravstvenim radnicima i nedostatka kapaciteta, primorani smo da primamo samo pacijente sa težom kliničkom slikom. Zato apelujemo na građane da ne posustaju u poštovanju mera zaštite - napominju iz bolnice u Požarevcu.

Navode i da još nije trenutak za opuštanje.

- U suprotnom, loš trend zaražavanja, pa i smrtnih ishoda biće nastavljen, a upitno je do koje mere će zdravstveni sistem u gradu moći da izdrži takav tempo. Molimo vas da smanjite kontakte, izbegavate slavlja, okupljanja i nepotrebna kretanja, nosite maske. Pomozite nam u ovoj borbi, a najpre pomozite sebe i bližnjima - apeluju iz ove zdravstvene ustanove.

Video: Batajnička crvena zona: Ovde leži 51 bolesnik sa najtežim kliničkim slikama

(Telegraf.rs)

Video: Bolna pesma za Dušana: Sestra ubijeng dečaka recitovala poemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki

    11. decembar 2020 | 17:26

    Ja tu vidim samo zidine bolnice,ne verujem nikome ,možete da kažete da ima i 500 ljudi na raspiratorima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA