Nova sednica Kriznog štaba u petak: Tema nove mere za praznike

 
 
  • 3

Jedna od mera koja se trenutno razmatra u cilju suzbijanja koronavirusa je uvođenje obaveznog PCR testa za one koji dolaze u Srbiju

Krizni štab Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedaće u petak u 8 sati ujutru, saznaje Tanjug.

Prema onome što navode epidemiolozi, očekuje se da u centru pažnje budu mere koje bi se odnosile na predstojeće praznike i očekivani dolazak naših građana u zemlju.

Jedna od mera koja se trenutno razmatra u cilju suzbijanja koronavirusa je uvođenje obaveznog PCR testa za one koji dolaze u Srbiju uoči predstojećih praznika, a nastavljamo svakodnevno da odmeravamo mere i šta je još potrebno učiniti da bi se situacija držala pod kontrolom, rekla je danas i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da se nastavlja rad na prevenciji eventualnih katastrofalnih scenarija, kako se ne bi zatvarala privreda, ili da dođe do što manjeg zatvaranja.

Kako kažu iz medicinskog dela Kriznog štaba, svakodnevno se raspravlja o novim merama, a neke od njih su napisali i poslali na razmatranje.

Među tim predlozima je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u našu zemlju, ali i potencijalni karantin i izolacija.

Stručnjaci upozoravaju i da bi dolazak velikog broja građana u Srbiju koji bi ovde mogli da se razbole predstavljao dodatni pritisak na naš zdravstveni sistem.

U Srbiji je u protekla 24 časa registrovano 7.804 novozaraženih korona virusom, preminule su 54 osobe, a na respiratorima se nalazi 319 pacijenata, što je najviše od početka pandemije.

Širom zemlje hospitalizovano je 8.489 osoba.

Video: Batajnička crvena zona: Ovde leži 51 bolesnik sa najtežim kliničkim slikama

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DUŠICA

    9. decembar 2020 | 21:14

    Sve mere koje su na snazi treba pooštriti jer ovako nikad kraja ovoj muci. Ljudi se mnogo bahate i neodgovorni su. Sve što treba uradite.

  • slađa

    9. decembar 2020 | 20:21

    Sve što medicinski deo KŠ smatra neophodnim za predstojeći period slava, novogodišnjih i božićnih praznika, uvedite. Bez diskusije. Brojevi su već dugo alarmantni i zdravstvenom sistemu je potrebna jedinstvena podrška.

  • Mari*

    9. decembar 2020 | 22:37

    Za šta je u avgustu i septembru privatnicima data pomoc dok su firme radile i zaradjivale a obolelih bilo mnogo mnogo manje nego sada, ako nebudu sve zatvorili dozivecemo isto sto i Italija morace da biraju izmedju pacijenata koga da prikljuce na respirator, kome da daju kiseonik . Sve vise smo u strahu a u firmama puno zarazenih pitanje je kako proizvodnje da rade sa nedovoljnim brojem ljudi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA