Skoro 2.000 zaraženih za dan u Vojvodini, najkritičnije u Novom Sadu: Ništa bolje nije u Pančevu

 
 
 ≫ 
  • 2

Ističe se da je zdravstveni sistem i dalje u izuzetno teškoj situaciji

korona virus, koronavirus, lekar, lekari, bolnica Foto: Tanjug/AP

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je tokom prethodnog dana u pokrajini registrovano 1.967 novih pozitivnih na virus korona, a najveći broj novozaraženih je i dalje u Novom sadu gde je juče registrovano 615.

Po broju novih slučajeva situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici, navode iz Zavode i dodaju da se u svim opštinama registruju visoki nivoi obolevanja, kao i da se na teritoriji svih opština i gradova situacija ocenjuje kao vanredna.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 36.327, a Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 10.893, potom sledi Pančevo sa više od 3.700, Zrenjanin i Subotica sa više od 2.200, potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.200 registrovanih aktivnih slučajeva, a blizu hiljadu su Sremska Mitrovica i Vrbas.

Ističu da je zdravstveni sistem i dalje u izuzetno teškoj situaciji, kao i da zaposleni u tom sektoru ulažu maksimalne napore kako bi održali funkcionisanje sistema.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa mogućom tendencijom stabilizacije na visokim nivoima u narednom periodu.

Apeluju na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Iz Instituta mole građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuju im da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

Video: Direktorka KC Vojvodina o trenutnoj epidemiološkoj situaciji

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Firga

    8. decembar 2020 | 13:02

    Ne kontam zasto Vojvodina u kojoj zivi trecina cele Srbije ne uvede policijski cas, tad bi i cela drzava to uvela a i smanjio bi se broj zarazenih.

  • Bane

    8. decembar 2020 | 13:21

    Granice prema CG i BiH otvorene, ulazi ko hoće i kako hoće, ovde se testiraju, niko ih ne kontroliše, pa se pitamo zašto nam se ovo dešava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA