Kako je planula boca s kiseonikom u KC Niš? Oglasio se direktor, otkrio stanje povređenih

 
 
 ≫ 
  • 4

Dr Perišić je demantovao navode da ima povređenih pacijenata

Kovid bolnica, Klinički centar Niš Foto: D. K.

U kovid bolnici Kliničkog centra Niš danas se zapalila boca sa kiseonikom, a povodom ovog incidenta oglasio se Zoran Perišić, direktor ove zdravstvene ustanove koji je potvrdio događaj i naveo da težih posledica nije bilo.

- Oko 13.15 sati desio se incident prilikom transporta pacijenta iz kola Hitne pomoći u našu jedinicu intenzivne nege. Pacijent je dobio priručnu bocu kiseonika, kakvih mi dnevno izmenimo na stotine...

Ta boca se prilikom povećanja protoka kiseonika kroz nju zapalila. Osoblje je priskočilo, ugasilo vatru. Tom prilikom povređene su dve doktorke sa anestezije i jedna anestetičarka (medicinska sestra) - navodi dr Perišić.

Aleksandar Vučić u Nišu, Zoran Perišić Direktor Zoran Perišić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako ističe, on ih je odmah obišao, kako bi proverio u kakvom se stanju nalaze.

- Imaju manje povrede. Biće smeštene kraće vreme u Klinički centar radi posmatranja, jer mislimo da ćemo moći da ih brzo pustimo - kazao je Perišić i precizirao da opekotine nisu ozbiljne, već da se radi o manjim "blast" povredama i oprljenoj kosi.

Perišić je demantovao navode da ima povređenih pacijenata.

Video: Perišić: Pacijent dobro, troje zdravstvenih radnika lakše povređeno

- U pitanju je jedan jedini pacijent koji je bio tu u tom trenutku. On je imao saturaciju od 58 odsto, osoblje je želelo da mu što pre pruži najbolju moguću pomoć kada je došlo do paljenja boce. Incident će biti ispitan, videćemo da li postoji nečiji propust - rekao je direktor Kliničkog centra u Nišu.

(Telegraf.rs)

Video: Milena Popović o filmu "Izlet"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. novembar 2020 | 17:59

    Svaka čast doktorima sestrama osoblju. Ljudi padaju od posla to mi u Nisu najbolje znamo. Podrška i puno zdravlja i opreza im želimo. Izdržati vi ste nasi heroji SPASITELJI.

  • Saša

    22. novembar 2020 | 19:28

    Godinama radim sa svim vrstama gasova i ova prica da se boca zapalila usled brzeg protoka je nemoguca. Tecni kiseonik koji se skladisti u bocama je veoma zapaljiv i veoma eksplozivan gas, samim tim su i upozorenja na bocama da je zabranjena upotreba otvorenog plamena i sl na tim mestima. Ovo dobro treba da se preispita kako je do paljenja doslo jer je moglo da izazove i veci broj povredjenih pa cak i poginulih osoba. Faktor je necija greska sto nebi smelo da se krije od javnosti. Kako je uopšte doslo do plamena u blizini boce ?

  • Cigareta

    22. novembar 2020 | 20:41

    U blizini zna da bude jako nezgodna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA