Dr Janković: Infektivna klinika je puna, 350 lekara Spartanaca je u stroju, ovo nije izmišljotina

 
 
 ≫ 
  • 2

Pomoćnik direktora KC Niš, prof. dr Radmilo Janković rekao je da ne zna imaju li više apeli ikakvog smisla

Klinički centar Niš, KC Klinički centar Niš / Foto: ATA Images

Broj zaraženih korona virusom u Nišu iz dana u dan raste, a u Kliničkom centru Niš trenutno je više od 200 pacijenata.

Kako je za RTS rekao pomoćnik direktora KC Niš, prof. dr Radmilo Janković, Infektivna klinika je puna, kovid deo novog kliničkog centra takođe, a tokom ove nedelje najverovatnije će biti oslobođen još jedan sprat novog Kliničkog centra za kovid pacijente.

- Pritisak na lekare ovde je zaista veliki, 350 lekara, Spartanaca, koji su osam meseci non-stop u stroju, dosta njih se i zarazilo. Verovatno sa negodovanjem gledaju na svaku novu brojku i na nonšalantno ponašanje i nipodaštavanje i negiranje da ovo postoji. Ovo postoji, ljudi umiru... Ovo nije nikakva šala i izmišljotina - kaže Janković.

Istakao je da ne zna imaju li više apeli ikakvog smisla.

- Jasno je da se virus širi kroz mlađu populaciju i da se zaražavaju njihovi roditelji, prijatelji, bake i deke. Ove mere ako budu dale zadovoljavajući efekat znaće se tek za desetak dana. Pristižu nam danas pacijenti koji su bili pozitivni prošle nedelje - navodi Janković.

Video: Lončar: Dve banje u Srbiji pretvorili smo u kovid sisteme

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    15. novembar 2020 | 23:04

    Ma samo ostro primenjivanje mera kazni i drugo, pa cete videti za 5 dana nece biti nikog bez maske, mere ce se sprovoditi, ali udrite inspekcijo moja ! Rasturajte te diskoteke i kaznjavajte ne samo vlasnike nego i sve goste koji tamo dolaze... sta oni misle da jedni mogu da crkavaju i umiru a oni noslalantno da se slikaju, sire i prouzrokuju zarazu, i jos uz to da izmisljaju da je Kon izmislio koronu !

  • Ana

    15. novembar 2020 | 23:46

    Ja da sam lekar sad bih otaljala posao, zarazila se i otisla na bolovanje. A od proleca lepo otisla da okopavam bastu na selo. Ovaj narod nek pocrka i nek se leci preko youtube-a. VOZDRA raja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA