Mališani iz Ivanjice koji su živeli u teškim uslovima dobili novi dom: "Nažalost, mama nije sa nama"

Danijela, Miloš i David sanjali su krevet, vodu, toplu garderobu, a želja im se konačno ostvarila, zahvaljujući humanim srcima

  • 1
Kuća, Ivanjica, Jovanovići Printskrin: Youtube/Info liga

Ostali su bez majke i tu tugu niko ne može da ugasi u srcima troje mališana iz sela Opaljenik kod Ivanjice. Ipak, to što ih humani ljudi nisu zaboravili, Danijeli, Milošu i Davidu vraća veru u bolje sutra.

Dok su njihovi vršnjaci maštali o skupim telefonima, računarima i dobroj zabavi, mali Jovanovići sanjali su krevet, toplu garderobu, vodu i kupatilo… I tako na Danijelin 11. rođendan dogodilo se čudo. Dobra srca udružila su se kako bi Jovanoviće uselila u novu kuću, piše portal Infoliga.

Nakon što je tužna i bolna priča ove dečice potresla Srbiju, počela je da stiže pomoć sa svih strana. Nehumani uslovi u kojima su mali Jovanovići provodili dane i noći polako su postajali prošlost a novi dom sa svetlim, čistim sobama, kuhinjom i kupatilom, nikao je pokraj oronule kuće. Danas im je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, predao ključeve kuće.

- Nažalost, mama nije sa nama, ali ova kuća nam mnogo znači i imaćemo mnogo bolje uslove - kaže jedan od braće.

Crkvena opština Brezova, u saradnji sa MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo, pokrenula je akciju pomoći porodici Jovanović  nakon čega se usključila lokalna samouprava i veliki broj humanih ljudi.

Samohrani otac, Momčilo Jovanović, nije krio suze radosnice jer je posle dužeg vremena radost obasjala i njegovu porodicu.

Donatora u ovoj akciji bilo je mnogo iz ivanjičke ali i drugih opština u Srbiji. Njihova humanost osvetlila je put mališanima koji će, kada odrastu, nastaviti putem popločanim plemenitošću i dobrotom.

Video: Milan je ostvario svoj san, kupio je kuću u Sekuriču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SKC

    15. novembar 2020 | 20:13

    Ovo izgleda tragičnije nego da su im roditelji umrli,tako se stiče utisak jer rodili su ih a da brinu ne,teško deci bez roditelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA