Novi ministar prosvete odgovorio na važna pitanja: Da li zatvaramo škole i šta će biti sa raspustom?

 
 
 ≫ 
  • 33

Ružić o delovanju u situaciji pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji

Dete, maska, ranac, škola, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da broj obolelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima, ali da je najvažnije da se poštuju mere.

U intervujuu za nedeljno izdanje lista „Alo“, ministar prosvete je naglasio da škole trenutno nisu ozbiljnije mesto transmisije virusa, pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbedimo neometan rad, tako će se i činiti, navodi Tanjug.

Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti doneta u najboljem interesu za sve.

Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer "ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u minstarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno“.

- Ministarstvo prosvete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva... Politika, politike, političari, sve to je promenljivo, ali prosveta, nauka i tehološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrednosnog sistema svakog društva, pa i našeg - rekao je Ružić.

Video: Sve je više obolelih: Dr Kon otkrio kakvo je stanje u školama sa brojem zaraženih

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gam

    15. novembar 2020 | 10:32

    Da se ovde misli na decu škole bi se zatvorile odavno, skoro cela Evropa je ponovo zatvorila škole.

  • Prosvetar

    15. novembar 2020 | 10:27

    Da li sa vašom decom rade roboti ili ljudi koji spavaju u skoli, ne idu po prevozu i nemaju svoje porodice??? Da li mislite da je normalno da nastavnici umiru od korone, o čemu niko ne piše i da oni i dalje rade. To što vi ne znate šta ćete sa decom, pa vam škola dodje kao odlično mesto za čuvanje dece to je vasa stvar.

  • Majo

    15. novembar 2020 | 10:33

    Zatvaraj skole do marta tad stize vakcina, ionako idu praznici, raspusti nece za mesec dva dana deca mnogo izgubiti a kad stradaju srce pluca bubrezi to ostavlja dugoročne posledice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA