U Prokuplju zaražene tri vaspitačice, korona ušla i u vrtić u Užicu: Direktorka apeluje na roditelje

 
 
 ≫ 
  • 0

Predstoje stroža kontrola i pojačavanje mera

Vrtic, korona virus Foto: Shutterstock, Pixabay

Kuvarica zaposlena u vrtiću "Poletarac", Predškolske ustanove Užice, pozitivna je na korona virus i na kućnom je lečenju.

Na kućnim lečenju su i dve koleginice sa kojima je kuvarica bila u bliskom kontaktu i za sada nemaju simptome virusa.

Ovim povodom iz Predškolske ustanove poručuju da nema mesta panici jer su u saradnji sa epidemiolozima preduzete sve neophodne mere, a zaposleni su po već ranije utvrđenim pravilima morali da tokom obavljanja svojih poslova nose zaštitne maske.

- Protekle nedelje imali smo prijavu jedne zaposlene kuvarice iz naše ustanove da je dobila povišenu temperaturu. Juče je stigao rezultat da je ona pozitivna. Pojačane su i preventivne i epidemiološke mere - kazala je juče direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović za TV5 dodajući da se prati zdravstveno stanje ostalih zaposlenih.

Ona je apelovala na roditelje da ne dovode decu sa sumnjom na korona virus ili prehladu, te da o tim eventualnim slučajevima obaveste vrtić.

Broj dece koja dolaze u vrtić manji je tek za pet odsto u odnosu na isti period ranijih godina. Do sada nije bilo slučajeva širenja zaraze među decom ili zaposlenima u objektima PU Užice.

U Prokuplju zaražene tri vaspitačice

U Prokuplju je registrovano novih 17 potvrđenih slučajeva oboljevanja od virusa kovid-19, a za trinaest dana broj potvrđenih slučajeva je čak 79.

- Nažalost, broj obolelih raste. Samo u Domu zdravlja juče od 30 testiranih polovina, odnosno petnaest osoba je pozitivno. Među obolelima su i vaspitačice u Predškolskoj ustanovi „Neven“, zaposleni u sudu, imamo jednog obolelog i među vojnicima  kazao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

On je dodao da je kod tri vaspitačice potvrđeno prisustvo virusa, dve su u karantinu, a još dve u samoizolaciji, navodi Jugmedia.

Zbog nepovoljne epidemiološke slike, Prokuplje je jedan od prvih gradova koji je uveo vanrednu situaciju. Kako je naglasio Aranđelović, ove nedelje obaviće se jača kontrola sprovođenja mera koje su već donete.

U prokupačkoj bolnici je zbog srednjeteške i teške upale pluća na lečenju 25 pacijenata, od tog broja kod 15 e potvrđen kovid- 19, a ostali imaju iste simptome. Na kiseoničkoj potpori trenutno je devet pacijenata.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA