Poznato stanje u bolnici u Požarevcu, za koju pričaju da je van stroja zbog 45 zaraženih radnika

 
 
 ≫ 
  • 3

Tri dana nema novih obolelih zdravstvenih radnika

pozarevac  opsta bolnica Foto: obp.rs

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 77 pacijenata sa simptomima korona virusa, svi su iz Braničevskog okruga. Infekcija je potvrđena kod 56 pacijenata, a tokom jučerašnjeg dana imali su 20 pregleda, od čega devet novih prijema na bolničko lečenje, saopštio je dr Danko Nikolić, v. d. direktora Opšte bolnice u Požarevac. On je dodao da je dobra vest da tri dana nema novih obolelih zdravstvenih radnika. 

- Кlinička slika kovid pacijenata kreće se od srednje ka teškoj, sa tendencijom pogoršanja. Više od 30 pacijenata ima kiseoničnu potporu. Jedna osoba nalazi se na respiratoru,a jedna na neinvazivnoj ventilaciji - navodi se u saopštenju.

Dobra vest je da tri dana nema novoobolelih zdravstvenih radnika.

- Njihov broj stoji na 45, kod kojih je PSR testom potvrđena infekcija, a desetoro se nalazi na bolničkom lečenju. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Samo zahvaljujući rigoroznim merama koje smo preduzeli uspeli smo da prekinemo lanac zaražavanja među zaposlenima u našoj ustanovi i sve ćemo učiniti da tako i ostane - navodi u saopštenju direktor ove zdravstvene ustanove.

On je apelovao na na sugrađane da se ne opuštaju i nastave da se pridržavaju mera zaštite. Dodaje i da je u zelenoj zoni OB Požarevac trenutno smešteno 129 pacijenata.

Medicinski otpad ne sme biti pomešan sa komunalnim Foto: Shutterstock

Osim u Požarevcu, zaraženih zdravstvenih radnika ima i u Čačku.

Naime, kako je javio mediaportal.rs, 11 medicinskih i 3 nemedicinska radnika čačanske bolnice zaraženi su korona virusom.

To je izjavio direktor te zdravstvene ustanove dr Miroslav Sretenović. On je precizirao da je reč o 11 medicinskih radnika, među kojima su lekari, kao i medicinske sestre i tehničari. Niko od njih nije na bolničkom lečenju.

Kovid pozitivne su i tri nemedicinske radnice, a kako Morava info nezvanično saznaje reč je o servirkama u bolničkoj kuhinji. Jedna od njih smeštena je u bolnicu.

– To je sve infekcija koja je došla spolja, dakle nisu se zarazili unutar bolnice, ali to uvek predstavlja potencijalnu opasnost da se zaraza proširi i u bolnički prostor – izjavio je dr Sretenović.

Video: Lončar: Imaćemo danas, nažalost, više preminulih

(Telegraf.rs)

-

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    3. novembar 2020 | 16:54

    Tako je to kada se medicinski radnici ne pridržavaju saveta da nose masku.

  • darko

    3. novembar 2020 | 16:52

    Katastrofa, najgora bolnica, u nju su slali obolele iz Beograda koji nisu imali vezu da se leče u gradu gde žive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA