Doktor Kon o nepoštovanju mera: Situacija se ozbiljno pogoršava, posebno u Beogradu

 
 
 ≫ 
  • 32

On je ponovo uputio apel za poštovanje mera

Gužva, bioskop, puna soba Foto: Shutterstock

Svi događaji i svako kršenje mera manifestovaće se za 10 dana jer se potencijal virusa jasno povećao, tako da će se to odraziti na dalje pogoršanje – kaže epidemiolog dr Predrag Kon povodom prizora koji su sinoć zabeleženi u prestonici i na kojima se jasno vidi nepoštovanje najnovijih mera rada svih objekata do 23 sata.

Dr Kon je tim povodom ponovo uputio apel za poštovanje mera.

- Vreme je da se ponovo apeluje na poštovanje mera, prvenstveno na držanje distance i izbegavanja masovnog okupljanja. Nošenje maske se preporučuje i na otvorenom ako ne može da se obezbedi distanca. U zatvorenom prostoru je nošenje maske apsolutno obavezno – naglasio je dr Kon, prenose Novosti.

Radno vreme svih prodavnica, restorana, kafića, kladionica, klubova ograničeno je do 23 časa, a novinari beogradskih medija sinoć su zatekli neobičnu situaciju u centru prestonice. Mnogi restorani brze hrane bili su otvoreni i posle 23 časa, a pred njihovim šalterima dolazilo je do stvaranja podužih redova.

- Ono što mora da se kaže je da se nama situacija ozbiljno pogoršava, posebno u Beogradu, ne samo da je nesigurna nego ide u pravcu da postane nepovoljna – istakao je dr Kon.

On je još jednom naglasio da je radno vreme posle 23 časa dozvoljeno isključivo apotekama i benzinskim pumpama.

- Sve ostalo je praktično zabranjeno – kazao je on.

Tokom prethodne večeri inspekcija je obavila kontrolu 91 objekta u Beogradu kako bi se uverili u to da li se pridržavaju mera prevencije. Dva ugostiteljska objekta u Beogradu su zatvorena zbog žurki koje su organizvali, čime su prekršili mere koje su stupile na snagu.

Video: Kako će se kontrolisati rad ugostiteljskih objekata?

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    10. oktobar 2020 | 17:05

    Smaraš čoveče,smaraš više!!!Pustite nas da zivimo.Vecina vam ne veruje.

  • Pavle Krstic

    10. oktobar 2020 | 15:53

    A zasto doktor Kon ne opomene Predsednika da mora da nosi masku u svakoj prilici.

  • Postovani

    10. oktobar 2020 | 16:56

    Dr Kone. Ako Vi nemate drustveni zivot ,ima nas koji ga imamo i hocemo da ga zivimo. Ja Vama nista ne branim, cuvajte se koliko hocete. Ali nemojte Vi odlucivati o tome sta i kako cu ja ziveti svoj zivot. Mere uvodite Vama i onima koji ne razmisljaju svojom glavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA