Preminulo dvoje u Srbiji od posledica korone, obolelo 107: Apel za Beograđane koji krše mere

 
 
 ≫ 
  • 90

U odnosu na testirane, zaraženo je 2.25 odsto

Presek, Kretanje broja umrlih, obolelih Foto: Telegraf

U Srbiji je korona virus u poslednja 24 sata potvrđen kod još 107 osoba, a istovremeno su preminula dva pacijenta.  

Testirana je 4.751 osoba.

Na respiratoru se nalazi 20 pacijenta.

Presek, Kretanje broja umrlih, obolelih Foto: Telegraf

Izraženo u procentima, u odnosu na testirane, zaraženo je 2.25 odsto.

Od ukupnog broja novozaraženih, u poslednja 24 časa, 55 osoba, odnosno više od polovine od ukupnog broja je iz Beograda.

Sledeći grad po broju zaraženih je Novi Sad sa 5 novozaraženih, u Bujanovcu 3, dok svim drugim gradovima i opštinama broj novozaraženih u poslednja 24 sata ne prelazi dva.

Ovakvi brojevi upozoravaju da je veoma važno da građani Beograda maksimalno poštuju zaštitne mere, posebno kada je reč o nošenju maski u gradskom prevozu, u prodavnicama, tržnim centrima, u svakom zatvorenom prostoru, poručuju iz Kriznog štaba.

- Ovo su mere koje su dovele do povoljne epidemiološke situacije koja međutim može lako biti narušena, ukoliko popustimo sa njihovim poštovanjem - navode iz Kriznog štaba.

Upravo zato apeluju na sve građane Beograda da budu odgovorni, da se pridržavaju zaštitnih mera i da vode računa o sebi i drugima, jer svako opuštanje može dovesti do značajnog pogoršavanja epidemiološke situacije.

Video: Kakva je situacija u Trsteniku nakon što je ponovo buknuo virus

(Telegraf.rs)

Video: Snimak spasavanje dva planinara na planini Kablar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunac

    3. oktobar 2020 | 15:37

    Ne,Beogradjani su pametni, po autobusima vise ne nose maske, ni u radnjama ni u liftu, kazu korona nepostoji. Ja imam prijatelje koji su po 20 dana zavrsili u bolnicama na kiseoniku. Izgleda to treba da se i njima desi, kako bi svatili da ovo nije sala. Mladja deca u osnvnoj skoli nekukaju na nosenje maske a stariji kukaju... Razmazeno to. Sto bi rekao Cvarkov, odrasli u raditoru.

  • Hgf

    3. oktobar 2020 | 16:18

    Kad bi svi prekinuli da nose maske, kad bi zatvirili kovid ambulante koje ne sluze nicemu i kad bi lekari poceli da rade, jer od marta ne rade, i domovi zdravlja ne primaju pacijente ne bismo imali ni jednog fantomskog kovid zarazenog! Stvarno su prevrsili meru sa ne radom, a ljudi oboljevaju... Zdravstvo nam je gore nego sto je bilo u 19. veku...

  • ime

    3. oktobar 2020 | 15:24

    U bg zivi 2 miliona ljudi, 50 na 2 miliona je zaista smesno, ne znam sto pravite paniku nepotrebnu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA