Krizni štab u ponedeljak o važnim temama: Članovi će na sednici doneti bar dve važne odluke

 
 
  • 36

Pre svega će, kao i na prethodnoj sednici, biti sagledana situacija u školama

Krizni štab, sednica Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održaće u ponedeljak, 14. septembra još jednu sednicu, a očekuje se da donesu bar dve odluke.

Kako Telegraf saznaje u štabu, pre svega će, kao i na sednici prošlog petka, biti sagledana situacija u školama.

- Na prošloj sednici je konstatovano da u školama i pored prvih potvrđenih i sumnjivih slučaja nema problema, da je situacija dobra. Međutim, svi smo se složili da je četiri dana malo, da bi se sagledala celokupna situacija. Sada već imamo jasniju sliku, mada odmah treba reći da u školama nema problema i da se sve mere sprovode kako treba - kaže izvor Telegrafa.rs iz Kriznog štaba.

On dodaje da bi na sednici u ponedeljak trebalo da se donese odluka o početku rada Beogradskog sajma.

- Sajam je tražio da počne sa radom. Prošle nedelje smo tu odluku ostavili, a sada bi trebalo da prelomimo. Uz dobre mere, on može da počne da radi, ali ćemo svakako na sednici prvo sagledati epidemiološku situaciju, a zatim doneti odluku - kaže naš sagovornik.

Dodaje i da će se razmatrati zahtevi ugostitelja koji traže da mogu da organizuju muzičke manifestacije, a kojih je poprilično.

- U tom slučaju je potrebna velika opreznost kod donošenja odluke - objašnjava naš izvor iz Štaba.

Mada mediji spekulišu da će na sednici u ponedeljak možda biti doneta mera obaveznog karantina za sve naše koji se vraćaju sa letovanja, pre svega iz Crne Gore, gde je situacija sa korona virusom sve gora, on tvrdi da nije bilo reči najava među članovima da će se i o tome pričati.

- Naravno, sagledaće se situacija u Crnoj Gori. Svesni smo kakvo je stanje sa korona virusom kod njih, ali ja nemam informaciju da će se uvesti karantin za naše - rekao je jedan od članova Kriznog štaba za Telegraf.rs.

Video: Kon: U julu se korona razbuktala zbog utakmica, proslava rođenja, izbora i protesta

(Telegraf.rs)

Video: Milena Popović o filmu "Izlet"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    11. septembar 2020 | 11:13

    Kakav bre karantin jeste vi normalni, ceo svet se vraca u normalu, samo mi da nazadujemo?!?

  • Tiši

    11. septembar 2020 | 10:54

    Lako cemo sa koronom. Ovaj krizni stab treba preziveti.

  • Besna glista®

    11. septembar 2020 | 10:54

    Sreća da se ja ne pitam inače bih ukinuo i krizne štabove i covid bolnice pa ko pretekne. Ne možeš ti da vodiš borbu sa vetrenjačama kad više od pola stanovništva ne priznaje nikakvu struku i radi u inat preprukama ljudi koji su i pametniji i obrazovaniji. Kod nas svako ko je naučio azbuku i ume da piše daje sebi pravo da se proglasi stručnjakom za svaku oblast. Zato nam je valjda i država takva kakva jeste. "Došlo vreme da pametni zaćute a fukara progovori".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA