Korona se širi kragujevačkim školama: Obolela 4 osnovca i jedan gimnazijalac od početka godine

 
 
 ≫ 
  • 1

Za učenike kod kojih je potvrđena korona, kao i za njihove porodice, predviđena je izolacija

Dete, deca, maska, škola, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Od početka školske godine korona virus je potvrđen kod petoro učenika iz četiri škole u Kragujevcu, koje su preduzele mere pojačane dezinfekcije i obavezno nošenje maski u učionicama.

Prema informaciji koju je Beta dobila u Školskoj upravi i Institutu za javno zdravlje Kragujevac, na kovid 19 su pozitivna dva učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić" i po jedan osnovac iz škola "Natalija Nana Nedeljković" i "Moma Stanojlović".

Kako se dodaje, pozitivan test na korona virus imao je i jedan učenik četvrtog razreda Prve kragujevačke gimnazije.

Za učenike kod kojih je potvrđena korona, kao i za njihove porodice, predviđena je izolacija.

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje dr Predrag Delić je rekao da su u ovim školama preporučene mere pojačane dezinfekcije učionica, podova, radnih površina, kvaka i drugih metalnih predmeta. Obavezno je i nošenje maski u toku predavanja. On je rekao da su to najblaže mere za pojavu pojedinačnih slučajeva infekcije.

Doktor Delić je takođe rekao je da su u zavisnosti od zahvaćenosti školske populacije predviđene i opsežnije mere koje podrazumevaju isključivanje odeljenja iz nastave, čitave smene, odnosno cele škole.

- Mi u ovom trenutku nemamo nekih veći iskakanja i za sada je situacija pod kontrolom - rekao je Delić portalu "Glas Šumadije".

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŽAOMIJE

    11. septembar 2020 | 16:59

    OVIH MALIH OSNOVACA NISU TREBALI KRETATI U ŠKOLU MOGLI DU ONLAJN NASTAVE.ŠTA ĆE SAD KAD SU SE ZARAZILI?KAKO NJIHOVI MAJKA I OTAC DA GLEDAJU NJIHOVE MUKE,TO KE NAJTEŽE I NAJCRNJE U ŽIVOTU 🙋

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA